Επιστροφή σε πολικές θερμοκρασίες σήμερα και αύριο

on .

PAGONIA THERMOMETRO

• Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη, ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο και με την σειρά της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με έγγραφό της προς τους Δήμους, τις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς εφιστά την προσοχή τους!
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, ισχυροί άνεμοι σήμερα θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ που γρήγορα (από τις πρωινές ώρες) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στο Ιόνιο θα φθάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ!
Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως το μεσημέρι το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.  Αύριο Πέμπτη παγετός θα σημειωθεί στα Ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. 
Στα Γιάννενα σήμερα προβλέπεται συννεφιά με μικρή πιθανότητα βροχής, άνεμοι 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-8  βαθμούς Κελσίου και ακόμη πιο χαμηλή τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Αύριο, Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη περισσότερο, ενώ τουλάχιστον στην πόλη των Ιωαννίνων δεν αναμένονται βροχές ή καταιγίδες. 
Προσοχή στους δρόμους!
Κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν και οι οδηγοί. Η Νέα Οδός  με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων.
Συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:
- Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306  (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).
- Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. 
- Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.
- Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075