Αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα

on .

ASTYNOMIA

• Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.  Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν: 
- Στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών ένας αλλοδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
- Στην Πρέβεζα ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών. Συγκεκριμένα σε δύο επαγγελματικούς χώρους, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 299 σφραγισμένα κιβώτια που περιείχαν 149.500 κυνηγετικά φυσίγγια, διαφόρων ειδών γομώσεων, τα οποία δεν έφεραν αναγνωριστικό αριθμό παρτίδας (LOT) και ήταν έτοιμα προς πώληση.
- Στα Γιάννενα ένας ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την  έρευνα νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε αφαιρέσει από σουπερ μάρκετ ένα ηλεκτρικό πολυεργαλείο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος. 
- Στα Γιάννενα, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, κατελήφθη να διαθέτει προς πώληση λαθραία καπνικά προϊόντα σε διερχόμενους πολίτες. Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 226 πακέτα τσιγάρων και 45 συσκευασίες με καπνό, που δεν έφεραν ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση των λαθραίων καπνικών προϊόντων. 
- Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι δύο δράστες αφαίρεσαν από αποστακτήριο σε περιοχή της Πρέβεζας ένα χάλκινο καζάνι, το οποίο στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.