Εντατικοποιούνται και στην Ελλάδα τα μέτρα κατά του κορονοϊού

on .

YPOYRGEIO SYSKEPSH KORONOIOS

• Νέα δέσμη μέτρων, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στο φονικό κορονοϊο προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας που συνεδρίασε χθες, παρουσία του Υπουργού Υγείας  Βασ. Κικίλια, αν και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί.
Αυτό μεταφράζεται με εντατικοποίηση των μέτρων στις πύλες εισόδου της χώρας, προσλήψεις προσωπικού για τα εργαστήρια, αυξημένη επαγρύπνηση και σύσταση διατομεακής επιτροπής για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων (ΕΟΔΥ-ΥΠΕ-ΕΚΑΒ).
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού (ειδικοί εργαστηρίων), στα εργαστήρια και νοσοκομεία, στις πύλες εισόδου της χώρας.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου για το νέο κορονοϊό, καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κρούσμα και στη χώρα μας μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Και τόνισε: «Είναι ώρα για επιστημονικά δεδομένα και όχι για φόβο και φήμες. Υπάρχει επαγρύπνηση, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα με αυξημένη ετοιμότητα στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς από την Πέμπτη ο ΠΟΥ χαρακτήρισε την επιδημία "διασυνοριακή απειλή"».
Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι «ο κορονοϊός έχει μία πολύ χαμηλή θνητότητα και δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός».