Τρεις νέες δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας» προσφύγων εξετάζονται για την Ήπειρο

on .

PROSFYGES LEOFOREIA

• Τη δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία. Με αυτό τον τρόπο θα καταστεί εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται από 20.000 μέχρι 25.000 άτομα.
Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει αύριο, Τρίτη. 
Για την εγκατάσταση των νέων κέντρων, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν και τρεις περιοχές στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα). Βασική παράμετρος για την απόφαση που θα ληφθεί, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κεντρικός στόχος είναι να μπει τέλος στην ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου.
Στο μεταξύ και στην αυριανή συνεδρίαση (2 μ.μ.) της ΠΕΔ Ηπείρου, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό που προκαλεί αντιδράσεις στους Δήμους.