«Μαθαίνω για την πόλη μου» μέσα από ενδιαφέρουσες διαδρομές!

on .

ITS KALE KSENAGHSEIS2

• Ο τρίτος κύκλος του επιτυχημένου προγράμματος δωρεάν ξεναγήσεων, με τίτλο «Μαθαίνω για την πόλη μου» που διοργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες θεματικές περιηγήσεις σε επιλεγμένα μνημεία, μουσεία και όμορφες τοποθεσίες στην περιοχή μας. 
Το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά δώδεκα ξεναγήσεις, κατά τις οποίες οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πλούσια ιστορία και την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία της πόλης, να μάθουν, με τη βοήθεια έμπειρου και εξειδικευμένου ξεναγού, χωρίς κουραστικές διηγήσεις και αφηγήσεις, σημαντικές πτυχές για αποφάσεις και τη δράση προσώπων που επηρέασαν την εξέλιξη της ιστορίας στον τόπο, να πληροφορηθούν για την καθημερινότητα και τις συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν στα Γιάννενα. 
Η είσοδος των συμμετεχόντων στους επισκέψιμους χώρους, όπως και οι μετακινήσεις τους, γίνονται δωρεάν.      
Εκτός από τις μεμονωμένες συμμετοχές πολιτών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν συλλογικά αιτήσεις, μέλη Συλλόγων και Τμημάτων φοιτητών, Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του δήμου, σπουδαστές Ι.Ε.Κ., μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δουραχάνης κ.α). 
Το πρόγραμμα Φεβρουαρίου 
Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων-περιπάτων για τον μήνα Φεβρουάριο περιλαμβάνει: 
- Σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή (11 π.μ.): Λιγκιάδες-Ιερά Μονή Ντουραχάνι: Η διαδρομή ξεκινά με μια επίσκεψη στο χωριό των Λιγκιάδων, όπου θα γίνει γεωγραφική και ιστορική ξενάγηση, με θέα το Λεκανοπέδιο. Θα μιλήσουμε για τα τραγικά γεγονότα του 1943, που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα και, στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Ντουραχάνι.
-Το Σάββατο, 8 και την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου (11 π.μ.): Αρχαιολογικό Μουσείο-Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης: Η διαδρομή αυτή, είναι μια αναδρομή στην αρχαιότητα μέσα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου, η οποία κορυφώνεται με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Μαντείου της Δωδώνης. Μέσα από την περιήγηση στις συλλογές θα ανατρέξουμε στις απαρχές της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής, με την εμπειρία να κεφαλαιοποιείται σε ένα χώρο ιστορικά και συμβολικά φορτισμένο. 
-Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, (11 π.μ.): Οχυρά Μπιζανίου-Χάνι Εμίν Αγά: Μέσω αυτής της διαδρομής, θα οδηγηθούμε στα μονοπάτια της νεότερης ιστορίας της πόλης των Ιωαννίνων, στις παραμονές της απελευθέρωσής της από την μακραίωνη σκλαβιά… Ξεκινώντας από τα οχυρά του Μπιζανίου θα αναφερθούμε στο σχέδιο οχύρωσης της πόλης, για να συνεχίσουμε με μια επίσκεψη στο χάνι του Εμίν Αγά, που στέγασε το επιτελείο του ελληνικού στρατού για τις μέρες εκείνες της δόξας και του ηρωισμού. 
- Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, 11 (π.μ.): Οχυρά Μπιζανίου
Χρήσιμες πληροφορίες 
- Οι ξεναγήσεις θα διαρκούν 3-3:30 ώρες και η εκκίνηση των περιπάτων θα γίνεται από συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με τη διαδρομή και με συνοδεία ξεναγού. 
- Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δε θα γίνεται.
- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη της τρέχουσας εβδομάδας πριν την κάθε διαδρομή. 
- Οι ανοιχτές για το ευρύ κοινό ξεναγήσεις είναι αυτές που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Φεβρουαρίου 2020 και τον Μάρτιο του 2020.
- Ανώτερος αριθμός συμμετοχής για κάθε ξενάγηση είναι 35 άτομα.
- Η κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο άτομα.
- Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται αυτοπροσώπως καθημερινά από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής, Μουλαϊμίδη 10, Ιωάννινα.
- Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
- Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό: 26510 37017.