Δημοτικοί λαχανόκηποι για ευπαθείς Γιαννιώτες

on .

LAXANOKHPOS

• Μια ακόμη δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών είναι και αυτή των δημοτικών λαχανόκηπων, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Δικτύου Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιωαννιτών».
Η δομή έχει ως κύριο σκοπό να βοηθήσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης (άποροι, κοινωνικά αποκλεισμένοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, αλλά και πολιτών με χαμηλά εισοδήματα) στην κάλυψη των αναγκών τους σε κηπευτικά παρέχοντας τους καλλιεργήσιμη γη εκτάσεως 60 τ.μ.
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου με αυτό του το εγχείρημα προσπαθεί , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, να στηρίξει τους αδύναμους συμπολίτες μας και ευελπιστεί μέσα από αυτή την δομή οι ωφελούμενοι πέρα από την κάλυψη των αναγκών τους να κοινωνικοποιηθούν, να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους παρέχοντάς  τους την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά. 
Ο ΟΚΠΑΠΑ διαθέτει έκταση στη θέση «Βοιδολίβαδο» της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρακίου όπου υπάρχουν 240 τεμάχια ανά 60 τ.μ. έκαστο, με διαθέσιμα αυτή την στιγμή 70 τεμάχια. 
• Αιτήσεις για τους δημοτικούς λαχανόκηπους πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο στα γραφεία του Οργανισμού, Αβέρωφ 6, 2ος όροφος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26510-54265 - 66.