Στη Βουλή η στελέχωση και χρηματοδότηση του Πολυδύναμου

on .

POLYDYNAMO KENTRO

• Τα προβλήματα στελέχωσης και χρηματοδότησης του «Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών & Κρίσης Χρηστών Ναρκωτικών» του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» θέτει με ερώτησή της η Μερόπη Τζούφη προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Ηπειρώτες βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη, Μ. Κάτσης και Κ. Μπάρκας. 
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως το Πολυδύναμο Κέντρο αποτελεί τη μοναδική μονάδα σωματικής αποτοξίνωσης σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, παρέχοντας αυξημένες υπηρεσίες ψυχοσωματικής απεξάρτησης σε ευάλωτες κατηγορίες πολιτών.
Όπως επισημαίνει, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προβλέψει και δρομολογήσει την πρόσληψη 26 ατόμων, ως έκτακτου νέου προσωπικού, για χρονικό διάστημα 24 μηνών, με τις απαραίτητες ειδικότητες μιας νοσοκομειακού τύπου δομής που παρέχει και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Τζούφη καλεί τον υπουργό να γνωστοποιήσει τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει, ώστε να υπαχθεί το «Πολυδύναμο Κέντρο» στον οργανισμό του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», με ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης, προκειμένου να καλύπτεται επαρκώς το κόστος λειτουργίας, καθώς και να αντιμετωπίσει το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, ώστε να μην κινδυνέψει η λειτουργία του.