Τα Γιάννενα πρέπει να αποκτήσουν ένα μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο

on .

NEO KLEISTO KAXRIMANHS 29 1 20

• Τη συνεργασία όλων των ανθρώπων της πόλης που δραστηριοποιούνται στα αθλήματα σάλας, προκειμένου να καταφέρει η πόλη των Ιωαννίνων, να αποκτήσει ένα μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο, είτε με την μεταφορά του προκάτ από το Ελληνικό, είτε με την κατασκευή νέου, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού.
Ωστόσο, για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νέου Κλειστού, ο Αλ. Καχριμάνης τόνισε πως όποια από τις δύο λύσεις επιλεγεί, το μεγάλο Κλειστό θα βρίσκεται στην περιοχή των Καρδαμιτσίων και όχι στον Βοτανικό. 
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης, εξήρε το έργο της Επιτροπής Λειτουργίας του Νέου Κλειστού, κάνοντας λόγο για υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας.
Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών, υπεύθυνος για τα αθλητικά θέματα, Βασίλης Γιαννάκης, σημείωσε πως ο Δήμος στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που κάνει η Επιτροπή Λειτουργίας του Γυμναστηρίου και η Περιφέρεια Ηπείρου για αναβάθμιση του αθλήματος του μπάσκετ, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, τόνισε πως ήδη έχει ξεκινήσει μια άριστη συνεργασία με το Νέο Κλειστό και με την Περιφέρεια, που τους επόμενους μήνες θα έχει απτά αποτελέσματα προς όφελος των Σωματείων και των αθλητών, υπενθυμίζοντας τις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει για την κατασκευή ενός προπονητηρίου για τα αθλήματα σάλας, στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων.

«Έκρηξη» του μπάσκετ!
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας του Νέου Κλειστού, Ηλίας Γκαζιάνης, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε αρχικά πως το 2019 ήταν μία χρονιά έκρηξης του αθλήματος του μπάσκετ και μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες για τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλα όσα έγιναν στο Γυμναστήριο τους τελευταίους 18 μήνες, από όταν και η Επιτροπή Λειτουργίας, ανέλαβε τη διοίκησή του.

Ο σχεδιασμός για το 2020
Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Επιτροπής για το 2020 τόνισε πως αυτός περιλαμβάνει τα εξής:
- Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του γηπέδου με φωτιστικά τεχνολογίας LED προκειμένου να μειωθεί ακόμη περισσότερο το ενεργειακό κόστος.
- Διαγράμμιση του χώρου στάθμευσης του γηπέδου ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά του.
- Τοποθέτηση φωτιστικών στον εξωτερικό χώρο.
- Διεξαγωγή διαγωνισμού για τη λειτουργία του κυλικείου του γηπέδου.
- Κατασκευή νέου αποδυτηρίου διαιτητών
- Προμήθεια νέου, μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου ηλεκτρονικού πίνακα.
«Δεσμευόμαστε ως Επιτροπή Λειτουργίας όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά μέσω της επαγγελματικής του ιδιότητας, πως θα είμαστε διαθέσιμοι και αρωγοί τόσο στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη να κατασκευάσει το πολυπόθητο και αναγκαίο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όσο και στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς του Προέδρου του ΠΕΑΚΙ με τον οποίο ήδη έχουμε θέσει τις βάσεις για στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας.

* * *
Στο τέλος της εκδήλωσης τα μέλη της Επιτροπής, Ηλίας Γκαζιάνης, Δημήτρης Τσιούμπος, Βασίλης Λούπας και Βασίλης Τσούρης, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, με τυχερό της βραδιάς τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γοργόλη.