Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα

on .

GIATROS MASKA

• «Είμαστε πανέτοιμοι, έχουν ήδη οριστεί και νοσοκομεία αναφοράς ανά την επικράτεια για να αντιμετωπίσουμε τυχόν περιστατικά και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα», δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Βασ. Κοντοζαμάνης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.
 «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε εμπειρία από το παρελθόν, υπάρχουν σαφείς οδηγίες τόσο από το υπουργείο Υγείας, όσο και από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και άλλα συναρμόδια υπουργεία, υπάρχει ετοιμότητα, ακολουθούμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εάν προκύψει κάποιο περιστατικό στη χώρα μας, θα το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία», διαβεβαίωσε.
Σχετικά με τη συνεννόηση με άλλα υπουργεία ο υφυπουργός ανέφερε ότι «όλη η κυβέρνηση ενημερώνεται πλήρως», ενώ «έχει γίνει σύσκεψη με την υφυπουργό Παιδείας και με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έχουν δοθεί σαφείς εντολές στα σχολεία της χώρας, έχουν δοθεί εντολές στις εισόδους της χώρας, υπάρχει ενημερωτικό υλικό, υπάρχουν άνθρωποι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη».
Σε ό,τι αφορά εξάλλου την εποχική γρίπη ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε: «Έχουμε καταφέρει κι έχει εμβολιαστεί φέτος 1 εκατομμύριο πληθυσμός περισσότερος σε σχέση με πέρυσι και πιστεύω ότι έχει χτιστεί επαρκές τείχος ανοσίας και θα πάει καλά η φετινή χρονιά. Μην ξεχνάμε ότι Γενάρη- Φλεβάρη είναι οι μήνες της έξαρσης, υπάρχουν κρούσματα, αλλά μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επάρκεια».