Να απαλλαχθούν οι Ζαγορίσιοι από τα διόδια στο Δροσοχώρι

on .

DIODIA DROSOXORI

• Δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ζαγορίου έθεσε ο Δήμαρχός του Γιώργος Σουκουβέλος, στην προχθεσινή σύσκεψη στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, που είχε ως κύριο θέμα την κατασκευή του οδικού άξονα Γιάννενα - Κακαβιά. 
Το πρώτο έχει να κάνει με το αίτημα απαλλαγής των κατοίκων του Δήμου από την καταβολή διοδίων στο Δροσοχώρι, κατ’ αναλογία με ό,τι ισχύει για τους κατοίκους Μετσόβου. «Είναι άδικο ο κάτοικος του Ανατολικού Ζαγορίου να μην απαλλάσσεται, αλλά να πληρώνει κανονικά ακόμη και για καθημερινές μετακινήσεις», ανέφερε ο Δήμαρχος, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να χαρακτηρίζει δίκαιο το αίτημα. 
Το δεύτερο θέμα που απασχολεί το Ζαγόρι είναι η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με Μηλιωτάδες - Κήπους, αίτημα που χρονολογείται εδώ και χρόνια. 
Απάντηση από τον Υπουργό δεν δόθηκε για τη χρηματοδότηση του έργου -άλλωστε ήταν προετοιμασμένος για τον άξονα προς Κακαβιά- ωστόσο θετική εξέλιξη αποτέλεσε η δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη, πως θα αναλάβει η Περιφέρεια να εκπονήσει τη μελέτη. 
Ο κ. Σουκουβέλος χαρακτήρισε εποικοδομητική την όλη συζήτηση και πλέον αναμένει τα νεότερα από τη νέα συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Υποδομών. 
Τέλος εκφράζει την ικανοποίησή του για την τελική απόφαση που ελήφθη για την εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για το τμήμα Πεδινή – Καλπάκι της Ιόνιας Οδού.