Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας

on .

YPOTHIKOFYLAKEIO FILIPPIADAS

• Πέρα από κάθε λογική χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Ζηγού Νικόλαος Καλαντζής την απόφαση για μεταφορά και υπαγωγή του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο Υποκατάστημα Κτηματολογίου Πρέβεζας. 
Σε υπόμνημά του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος τονίζει χαρακτηριστικά: «Σε ένα χρονικό σημείο κομβικής σημασίας, καθώς προχωρούν η προανάρτηση και ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων κι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αντιρρήσεων των πολιτών, είναι επιτακτική ανάγκη, το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας να παραμείνει ως έχει. Η απόφαση για μεταφορά και υπαγωγή του στο Υποκατάστημα του Κτηματολογίου Πρέβεζας του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι πέρα από κάθε λογική και βέβαια αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες χιλιάδων πολιτών και επαγγελματικών ομάδων, μιας ευρύτερης περιοχής». Την ερχόμενη Τετάρτη το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες και κλιμάκωση των αντιδράσεων.  
Tην αντίθεσή του στην κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας εκφράζει και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Με επιστολή του προς το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» τονίζει την αμέριστη στήριξή του στο νόμιμο και ορθό αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο, ως έχει, στη Φιλιππιάδα και να μην υπαχθεί στο Κτηματολογικό Γραφείο Πρέβεζας. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «το Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας εξυπηρετεί πολλά χωριά αλλά και πολλούς δημότες της περιοχής μας. Στην περίπτωση όμως που τελικά δεν καταστεί δυνατή η διατήρησή του, τότε αυτό πρέπει να υπαχθεί εξολοκλήρου στο ιδρυθέν υποκατάστημα κτηματολογίου Άρτας».