Σε… τροχιά απεργιακή η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

on .

ADEDY

• Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα απαντήσει η ΑΔΕΔΥ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, όταν εκείνο κατατεθεί στη Βουλή, όπως έκανε γνωστό χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας (φωτό).
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε τον Νόμο Κατρούγκαλου αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο και πρόσθεσε: Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον Νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, με τον νέο νόμο διατηρούνται, μεταξύ άλλων, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, αλλά και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50% και στο εφάπαξ. 
Σύσκεψη στο ΕΚΙ
Στο μεταξύ, σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων διοργανώνει το τοπικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων αύριο, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.