Η «καρδιά» της Ηπείρου χτύπησε χθες στο ΣΕΦ!

on .

PITA TOY HPEIROTH 26 1 2020

• Αφιερωμένη στην προάσπιση και ανάδειξη του Ζαππείου Μεγάρου και των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων ήταν η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη», το μεγαλύτερο ετήσιο γιορτινό αντάμωμα που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Και ήταν ακριβώς αυτό. Μία μεγάλη γιορτή!
Η καθιερωμένη εκδήλωση έγινε χθες το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, το οποίο πλημμύρισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Ηπείρου. Συνολικά 80 χορευτικά συγκροτήματα με περίπου 1.400 χορευτές έλαβαν μέρος σ’ αυτήν παρουσιάζοντας χορούς της Ηπείρου και όχι μόνο. Συμμετείχαν επίσης οι πιο γνωστοί δημοτικοί ερμηνευτές και μουσικοί, οι οποίοι φρόντισαν για την ψυχαγωγία των θεατών, στην πλειοψηφία τους απόδημων Ηπειρωτών της Αττικής.
Πολλοί οι επίσημοι
Την εκδήλωση της ΠΣΕ τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς και Μαρία Κεφάλα, ο πρ. υπουργός Στέφανος Φούσας, οι βουλευτές Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και Γιώργος Στύλιος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο πρ. υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχοι απ’ όλοι την Ήπειρο, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Πανηπειρωτικής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Μάκη Κιάμο που στον χαιρετισμό του έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά.