Έφυγε ο Βαγγ. Καρβούνης, ήρθε ο Σπύρος Δερδεμέζης!

on .

KARBOYNHS DERDEMEZHS XATZHKOSTA 23 1 20

• Μία νέα σελίδα άνοιξε χθες στην πορεία του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», του δεύτερου μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής. 
Με την τελετή παράδοσης – παραλαβής, αποχώρησε ο πρ. διοικητής Βαγγέλης Καρβούνης κι ανέλαβε επίσημα καθήκοντα ο νέος, Σπύρος Δερδεμέζης, ο οποίος «μετακόμισε» εδώ από το Νοσοκομείο Φιλιατών. Οι ευχές και οι ευχαριστίες κυριάρχησαν στη σύντομη τελετή, με τους δύο άνδρες να τονίζουν την ανάγκη σκληρής δουλειάς προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα τα οποία εντοπίζονται σήμερα στο ίδρυμα, με ειδική αναφορά στο Πολυδύναμο Κέντρο των Εξαρτήσεων. 

Απαιτείται συνέχεια…
Σε δηλώσεις του χθες ο πρώην διοικητής του ιδρύματος Βαγγέλης Καρβούνης ευχήθηκε στον διάδοχό του καλή επιτυχία, ευχαριστώντας παράλληλα όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για τη συνεργασία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.
«Ο νέος Διοικητής πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να εργαστεί γιατί το ‘Χατζηκώστα’ έχει ιδιαίτερες ανάγκες και προφανώς δεν είναι της κλίμακας του Νοσοκομείου Φιλιατών. Επειδή όμως ο κ. Δερδεμέζης διαθέτει εμπειρία, θεωρώ ότι θα τα καταφέρει και πιστεύω ότι θα συνεχίσει αυτά τα οποία δρομολόγησε η δική μας διοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρβούνης. 
Ερωτηθείς δε για τις πιο σημαντικές εκκρεμότητες που αφήνει στο ίδρυμα, έκανε λόγο για το Πολυδύναμο Κέντρο, τονίζοντας πως το υπουργείο οφείλει να το ενισχύσει προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή του λειτουργία, μίλησε για την ενεργειακή αναβάθμιση, την προμήθεια κρεβατιών και άλλα ζητήματα τα οποία έθεσε και στον διάδοχό του.

Ο νέος Διοικητής
Από την πλευρά του, ο Σπύρος Δερδεμέζης ευχαρίστησε καταρχήν τον προκάτοχό του για τη συνεργασία που είχαν ως διοικητές των Νοσοκομείων «Χατζηκώστα» και Φιλιατών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα προβλήματα της υγείας είναι για όλους κοινά και οφείλουμε να σκύψουμε πάνω τους και να τα αντιμετωπίσουμε».
Ο νέος Διοικητής πρόσθεσε πως «προφανώς υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση και προφανώς ό,τι είναι ώριμο από παρεμβάσεις θα ολοκληρωθεί» και δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει την πορεία που έχει χαραχθεί για το Νοσοκομείο. 
Ερωτηθείς, τέλος, για την πρόκληση της «μετακόμισης» σε ένα πολύ μεγαλύτερο ίδρυμα απ’ αυτό που υπηρέτησε επί έξι χρόνια, ανέφερε ότι αυτή είναι πολύ μεγάλη, γι’ αυτό κι έχει ήδη ζητήσει να ενημερωθεί το συντομότερο με σημειώματα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους για τα τρέχοντα προβλήματα και τις κύριες προτεραιότητες. «Για μένα αποτελεί παρακαταθήκη η πρότερη εμπειρία μου, η οποία πρακτικά δεν μου δίνει πολύ χρόνο ανοχής, ούτε τον ζητώ», είπε με έμφαση.
Ο κ. Δερδεμέζης έκανε μάλιστα γνωστό πως προχθές περιηγήθηκε σ’ όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, ενώ πήγε και στα ΤΕΠ για να δει ιδίοις όμμασι την αντιμετώπιση των περιστατικών που σε κάθε εφημερία ξεπερνούν τα 250 σε αριθμό. «Ο όγκος της δουλειάς είναι μεγάλος, είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε για το καλύτερο», κατέληξε. 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ