Να συνεδριάσει η ΠΕΔ Ηπείρου για τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

on .

PROSFYGES LEOFOREIA

• Να συνεδριάσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου θέτοντας προς συζήτηση το θέμα σχετικά με τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Χρ. Ντακαλέτση ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.
Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης, προτείνει τα εξής:
2 Να γίνει κατανομή των προσφύγων/μεταναστών σε ποσοστό 1% ανά Δήμο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν μικρότερες και ευκολότερα διαχειρίσιμες και αποδεκτές από τις τοπικές κοινωνίες δομές.
2 Να εξεταστεί το ενδεχόμενο εκμίσθωσης σπιτιών ή ξενοδοχείων ή ακόμη και ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ESTIA, με την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των προσφύγων, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και της εκπαίδευσης.
2 Να υπάρξει συνάντηση του Περιφερειάρχη, με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους και τους Φορείς κάθε Νομού, προκειμένου να εξευρεθούν αφενός οι καλύτερες δυνατές θέσεις για μια αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των ανθρώπων αυτών και αφετέρου να πεισθούν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι τοπικές κοινωνίες, ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα με τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.