Δύο συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών στα «δίχτυα» της Δίωξης Ηγουμενίτσας!

on .

NARKOTIKA HGOYMENITSA 22 1 20

• Μια ακόμη σημαντική επιτυχία στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών είχαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου και ειδικότερα της Ηγουμενίτσας, οι οποίες χρειάστηκε μάλιστα να δράσουν και εκτός της γεωγραφικής τους αρμοδιότητας. 
Μετά από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων που συγκέντρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, κατάφερε να εξαρθρώσει δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν κοκαΐνη (αλλά και χασίς) σε περιοχές της Αττικής, της Λάρισας και της Ηγουμενίτσας. Για τη σύλληψη των μελών των δύο ομάδων, χρειάστηκε να γίνουν συντονισμένες και οργανωμένες επιχειρήσεις με τη συμμετοχή Αστυνομικών από τις Διευθύνσεις και Τμήματα Ασφάλειας Θεσπρωτίας, Αττικής, Λάρισας, Χαλκίδας και Δυτικής Αχαϊας. 
Από αυτές συνελήφθησαν εννέα άτομα, τρία στην Ηγουμενίτσα (δύο Έλληνες -48 και 35 χρόνων αντίστοιχα- ένας 70χρονος αλλοδαπός), δύο στην Αττική (ένας 42χρονος Έλληνας και μια 47χρονη αλλοδαπή) τρείς Έλληνες  στη Λάρισα (ηλικίας 22, 58 και 68 ετών) και ένας 52χρονος Έλληνας στη Χαλκίδα. 
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στις εγκληματικές ομάδες ακόμη πέντε άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών και θεωρείται ως ο αρχηγός της μιας εκ των δύο συμμοριών, ενώ αρχηγός της δεύτερης θεωρείται ο 42χρονος που συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής. 
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρία ακόμα άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για  προμήθεια ναρκωτικών από τις εγκληματικές οργανώσεις.  
Σύμφωνα με τις ως τώρα έρευνες της Αστυνομίας, έχουν διαπιστωθεί 120 περιπτώσεις πώλησης ναρκωτικών ουσιών με τα έσοδα των δύο συμμοριών να ξεπερνούν κατ’ εκτίμηση τις 95.000 ευρώ. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η πρώτη οργάνωση είχε αρχηγό τον 42χρονο Έλληνα και μέλη άλλα εννέα άτομα που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Αττικής και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Η δεύτερη συμμορία είχε αρχηγό τον κρατούμενο στις Φυλακές Πατρών 42χρονο Έλληνα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και μέλη άλλα τρία άτομα και δραστηριοποιούνταν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι η δεύτερη οργάνωση προμηθεύονταν τα ναρκωτικά που διακινούσε από τα μέλη της πρώτης οργάνωσης. 
Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, χρησιμοποιούσαν  πολλές  τηλεφωνικές συνδέσεις με στοιχεία αλλοδαπών,  ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, έπαιρναν μέτρα προφύλαξης επικοινωνώντας  με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. 
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων  σε σπίτια  των δραστών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 
- Κοκαΐνη βάρους (281,5) γραμμαρίων, εκτιμώμενης αξίας έως -30.000- ευρώ περίπου 
- Χασίς βάρους (785,45) γραμμαρίων, 
- Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 
- 27.095 ευρώ, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών,
- δεκατρία ναρκωτικά χάπια, 
- υλικά ανάμειξης ναρκωτικών ουσιών,
-κινητά τηλέφωνα, δύο φορητοί υπολογιστές κ.α
Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα,  
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.