Κάλεσμα ΠΦΣ να καταγραφούν πανελλαδικά οι ελλείψεις φαρμάκων

on .

FARMAKA

• Παρέμβαση στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων κάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), τονίζοντας σε χθεσινή ανακοίνωσή του ότι «οι ελλείψεις αποτελούν για τον ΠΦΣ το κυρίαρχο πρόβλημα στην καθημερινότητα των φαρμακοποιών και για τον λόγο αυτό έχει ήδη προκαλέσει δύο παρεμβάσεις στον ΕΟΦ και στο Υπουργείο Υγείας».
Στόχος του ΠΦΣ είναι, όπως αναφέρει, «να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση στο θέμα αυτό που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς και να αναδειχθεί η τεράστια έκταση του πανελλαδικά».
Για τον λόγο αυτό, καλεί τους φαρμακοποιούς «να αποστείλουν εντός μιας εβδομάδας κατάσταση με τις σημαντικότερες ελλείψεις φαρμάκων στο νομό σας, δηλαδή σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη σε πολλά φαρμακεία και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα».
Η κατάσταση αυτή –όπως σημειώνει- θα πρέπει να αποσταλεί στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  σε μορφή excel προκειμένου να γίνει η επεξεργασία και να καταρτιστεί ένας  συγκεντρωτικός κατάλογος  ελλείψεων πανελλαδικά, που θα αποτελέσει ισχυρό αποδεικτικό υλικό για την τεκμηρίωση του προβλήματος.
Τέλος, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών δηλώνουν αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων σε φάρμακα.