Σε στάση εργασίας προχωρά στις 29 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

on .

ota

• Σε στάση εργασίας, με αφορμή τα τελευταία εργατικά ατυχήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων, προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου (12 μ. έως 2 μ.μ.), κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο.  
«Ο κλάδος μας, ο κλάδος των Δημοτικών Υπαλλήλων από το 2014 μέχρι σήμερα είχε 50 νεκρούς πανελλαδικά από εργατικά ατυχήματα. Η άρνηση της διοίκησης να κάνει προσλήψεις μονίμου προσωπικού με πρόσχημα την έλλειψη κενών οργανικών θέσεων (κανένας, ποτέ, δεν τους εμπόδισε να κάνουν αλλαγή του ΟΕΥ για να δημιουργηθούν νέες θέσεις) η εντατικοποίηση, τα χρωστούμενα ρεπό, το άτυπο 6ήμερο στην αποκομιδή μας κάνει να λέμε ότι είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε ξανά στα Γιάννενα συναδέλφους μας όπως έγινε και το Νοέμβριο του 2014, αν δεν κάνουμε κάτι», τονίζεται μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση. 
Και καταλήγοντας ο Σύλλογος απαιτεί: προσλήψεις μονίμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών σε σύγχρονα κτίρια, επαρκώς αεριζόμενα και φωτισμένα, κατάλληλα διαμορφωμένα για την εξυπηρέτηση κοινού. Άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου, απολύμανση, απεντόμωση, μυοκτονία και συντήρηση των εγκαταστάσεων του εργοταξίου. Απομάκρυνση των εστιών μόλυνσης.