Η Μ. Τζούφη «θυμήθηκε» τώρα τον άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά

on .

IONIA ODO KAKABIA PINAKIDA

• Μετά από πέντε χρόνια απραξίας της προηγούμενης Κυβέρνησης και ισάριθμων χρόνων αφωνίας της ιδίας,  η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μερόπη Τζούφη, «ανακάλυψε» το ζήτημα της κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά και χθες – παραμονές της συνάντησης Υπουργού με τους Αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου- κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.  Η κ. Τζούφη χαρακτηρίζει «μείζον το θέμα» που έχει προκύψει για την αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού για τετράιχνο άξονα και  καλεί τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών να γνωστοποιήσει τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει ώστε να υλοποιηθεί το έργο, με τρόπο που θα καλύπτει τις τρέχουσες και μελλοντικές κυκλοφοριακές ανάγκες, θα διευκολύνει την μετακίνηση των κατοίκων και θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.
Και η Ελληνική Λύση
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή κατέθεσε και ο Πρόεδρος  της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του δρόμου Ιωάννινα – Κακαβιά.
Η ερώτηση εστιάζει -μεταξύ άλλων- στους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η υλοποίηση του έργου, στους λόγους επανασχεδιασμού, καθώς και στους λόγους για τους οποίους η νέα σχεδίαση προβλέπει την κατασκευή στενότερου δρόμου.
¨ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ: Να μην αλλάξει η μελέτη 
Χθες ένας νέος φορέας προσέθεσε τη φωνή του στο αίτημα να μην αλλάξει η χάραξη του αυτοκινητόδρομου Ιωάννινα- Κακαβιά. Πρόκειται για την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων & Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου «Ο Ξένιος Ζευς», η οποία σε ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Ελευθέριος Ζαρκάδας  αναφέρει: «Πρόταση της Ομοσπονδίας μας είναι να μην τροποποιηθεί η μελέτη και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου και την συνέχεια της Ιόνιας Οδού έως την Κακαβιά, κάτι που θα συμβάλλει στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας μέσω του Παρα- Αδριατικού Άξονα».