Συναντήσεις «επί τροχάδην» του Δημάρχου στη Θεσσαλονίκη

on .

EKDHLOSH TOYRISTIKWN PRAKTORWN

•  Με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, τουριστικούς παράγοντες, διπλωμάτες και εκπροσώπους άλλων φορέων  είχε στην Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. 
Σε συνάντησή του  με την Ειρήνη Σιδηροπούλου, επικεφαλής πωλήσεων της Aegean για τη Β. Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες, συζήτησε τη δυνατότητα νέων αεροπορικών συνδέσεων με τα Ιωάννινα.  Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης θα ακολουθήσει  μεθαύριο Παρασκευή  συζήτηση με τον επικεφαλής του Τμήματος μάρκετινγκ της αεροπορικής εταιρίας.
Συναντήθηκε επίσης με το γενικό διευθυντή της Turkish Airlines κ. Yavuz Akkaynak και την εκπρόσωπο μάρκετινγκ της εταιρίας κ. Ελένη Βραζιτίκου, με τον οποίο διερευνήθηκαν οι δυνατότητες πτήσεων πέρα από την Κωνσταντινούπολη και η προώθηση των Ιωαννίνων σε ξένες αγορές. 
Ο κ. Ελισάφ  είχε συνάντηση και  με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας Efe Ceylan με τον οποίο συζήτησε την αύξηση της προβολής των Ιωαννίνων στην τουριστική αγορά της Τουρκίας.  
Ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης, όπου  στο χαιρετισμό του προέτρεψε τους πράκτορες να συμπεριλάβουν τα Ιωάννινα στα ταξιδιωτικά πακέτα που δημιουργούν και προσφέρουν. 
Στο περιθώριο της εκδήλωσης αυτής  είχε συζήτηση με την κ. Κική Κολάτσκου, εκπρόσωπο του ομίλου της Air Serbia (και της Volotea) στη Βόρεια Ελλάδα, για τις προοπτικές σύνδεσης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με την αγορά της Σερβίας.
 Άλλες συναντήσεις
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε ακόμη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη, για τη συμμετοχή των  Ιωαννίνων στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (γίνεται 5 – 15 Μαρτίου 2020) με την προβολή της ταινίας για την ιστορία των Ρωμανιωτών Εβραίων των Ιωαννίνων και την διοργάνωση μιας παράλληλης εκδήλωσης για την πόλη.  Παραβρέθηκε επίσης στις εργασίες του 3ου συνεδρίου για τον τουρισμό του Αμερικανικού Κολλεγίου Anatolia,  και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας και  Πρόεδρο του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Χρήστο Σαραντόπουλο,  με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, της Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Μπάμπη Παπαϊωάννου, τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Ντεϊβιντ Σαλτιέλ με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η περαιτέρω συντήρηση και ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Συναγωγής των Ιωαννίνων.