Ο Θ. Μπέγκας έχει «κοντή μνήμη» για το Πάρκο Πυρσινέλλα!

on .

PARKO PYRSINELLA

•  «Ασύστολη παρελθοντολογία» και «κοντή μνήμη» καταλογίζει η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, που έχει επικεφαλής της τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Γκόντα, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στον επικεφαλής της Θωμά Μπέγκα για το ζήτημα του Πάρκου Πυρσινέλλα, με αφορμή τις αιχμές που είχε αφήσει για τη μη καταγραφή του ως Δημοτικού Ακινήτου στο Κτηματολόγιο.
 «Η κοντή  μνήμη του κ. Μπέγκα και των συνεργατών του- τονίζει η Ανεξ. Δημ. Πρωτοπορία- δεν ανάγεται μόνο στο μακρινό παρελθόν αλλά και στο πολύ πρόσφατο, όπου ο ίδιος παραδεχόταν σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι πράγματι επί Δημαρχίας Τ. Παπασταύρου και Ν. Γκόντα το πάρκο Πυρσινέλλα είχε νόμιμα και εμπρόθεσμα δηλωθεί στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου,  μέσω του κτηματολογίου κατά τα έτη 1999 και 2003 κάτι που αποδείχθηκε από την παράθεση των συγκεκριμένων στοιχείων που προσκόμισε η παράταξή μας.   
Συγκεκριμένα και με ντοκουμέντα ήτοι με τις υπ’ αριθμ. πρ. 17456/23/8/1999 και 95411/18/12/2003 δηλώσεις του Δήμου Ιωαννιτών το πάρκο Πυρσινέλλα δηλώθηκε στο κτηματολόγιο, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα το ενδιαφέρον των τότε Δημοτικών Αρχών και το οποίο ο ίδιος ο τότε Δήμαρχος δημόσια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε υποχρεωθεί να παραδεχθεί, λόγω των ανωτέρω αδιάσειστων στοιχείων».
Συνεχίζοντας η παράταξη του κ. Γκόντα, καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πάρκο κατά την περίοδο που ο κ. Μπέγκας ήταν Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας τα εξής:
 «Τρανή απόδειξη του ότι το πάρκο Πυρσινέλλα ήταν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου είναι καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μας το Γιαννιώτικο Σαλόνι λειτουργούσε υποδειγματικά προς όφελος του Δήμου και δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση. Επομένως ας αιτιάται  την δική της ανυπαρξία η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία οδήγησε στην αμφισβήτηση ένα από τα σπουδαιότερα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Απορίας άξιον που παιδιαρίζει για τα αυτονόητα, εκτός εάν με τον τρόπο αυτό αναζητεί άλλοθι για την απραξία της καθ’όλη την διάρκεια της θητείας της».      

Web Baner Antigoni