«Το Πάρκο Πυρσινέλλα» παύει να χαρακτηρίζεται δάσος

on .

GIANNIOTIKO SALONI

• Ένα ακόμη εμπόδιο για την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα ως κοινωφελής χώρος ξεπεράστηκε, με την απόφαση της Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες να το εξαιρέσει από το χαρακτηρισμό ως δάσος. 
Τη σχετική απόφαση δημοσιοποιεί η παράταξη «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα», η οποία επιχειρεί να οικειοποιηθεί την επιτυχία ως απόρροια των ενεργειών της ως Δημοτικής Αρχής, παράλληλα όμως καταλογίζει ευθύνες στην προ δεκαετίας Δημοτική Αρχή του Ν. Γκόντα, επειδή δεν το είχε εγγράψει στο Κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου με αποτέλεσμα αυτό να περάσει στην ιδιοκτησία του Δασαρχείου. Πρόκειται για την προσφιλή τακτική της Δημοτικής Αρχής Μπέγκα για ό, τι αρνητικό συμβαίνει να ανατρέχει στο μακρινό παρελθόν και ειδικά στην περίοδο Δημαρχίας Ν. Γκόντα, προφανώς για να αποκρύψει τις όποιες ευθύνες έχει η ίδια για τη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων και σε κάθε περίπτωση για την απραξία της ίδιας σε σειρά ζητημάτων. 
Η Παράταξη του κ. Μπέγκα, κάνει λόγο για σειρά δικαστικών αγώνων που κατέληξε σε λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Περιβάλλοντος επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2017.  
Καταλήγοντας αναφέρει ότι «αισθάνεται δικαιωμένη για την επιμονή, τη σκληρή δουλειά και το αίσιο αποτέλεσμα» και εύχεται σύντομα το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος.