Πρώτο βήμα οι μελέτες για χωροθέτηση υδατοδρομίου

on .

YDROPLANO 

• Η χωροθέτηση και λειτουργία υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα θα ανοίξει έναν νέο «δρόμο» από αέρος στον τομέα των μεταφορών, διασυνδέοντας τα Γιάννενα με νέους προορισμούς εντός κι εκτός συνόρων, γεγονός που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Σ’ αυτό ακριβώς ποντάρει η Δημοτική Αρχή, η οποία προτίθεται να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς τη διαδικασία χωροθέτησης και αδειοδότησης υδατοδρομίου στη λίμνη. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφάσισε την ανάθεση των σχετικών μελετών, δεσμεύοντας το ποσό των 25.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης ωριμότητα του φακέλου, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την χωροθέτηση και αδειοδότηση του υδατοδρομίου.

Ο Μωυσής Ελισάφ
Σε δήλωσή του σχετικά με την ανάθεση μελέτης για το υδατοδρόμιο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ανέφερε τα ακόλουθα: «Θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί μία παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Μπορεί να ανοίξει ένα ακόμη κεφάλαιο στις μεταφορές και να δώσει την δυνατότητα διασύνδεσης με νέους προορισμούς τόσο στην χώρα όσο και σε γειτονικές χώρες».

Η πρώτη σύσκεψη
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στο Δήμο με την συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων και της Hellenic Seaplanes – Ελληνικά Υδατοδρόμια. Σκοπός είναι τα Γιάννινα να αποτελέσουν έναν από τους σταθμούς στο δίκτυο υδατοδρομίων που θα δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες στην χώρα.
Σε δηλώσεις του τότε ο Δήμαρχος είχε εκφράσει τη βούληση του Δήμου να ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να γίνει η χωροθέτηση του υδατοδρομίου, να επιλεγεί δηλαδή ο χώρος που μπορεί να εξυπηρετήσει μία τέτοια δραστηριότητα. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της «Hellenic Seaplanes – Ελληνικά Υδατοδρόμια» Νικόλας Χαραλάμπους είχε αφήσει να διαφανεί πως σχεδιάζεται η ίδρυση και λειτουργία κεντρικού κι όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει την διασύνδεση της πόλης και με το εξωτερικό, με χώρες όπως η Αλβανία, η Ιταλία και η Κροατία.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ