Οι δομές του ΟΚΠΑΠΑ ενισχύονται με Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας

on .

 STATHMOS ANOIAS

• Μία νέα κοινωνική δομή, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας,  εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών. Είναι μια δομή που προστέθηκε σ’ αυτές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. κι έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, την υποστήριξη των πασχόντων του Δήμου μας, την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους ενώ παράλληλα θα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών των ατόμων με άνοια.
Σον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της λειτουργίας αυτής της νέας δομής, ενώ σημείωσε πως με την συνεργασία και άλλων φορέων θα επιτευχθεί μια φιλική κοινότητα προς την άνοια. Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου υπεύθυνη Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγνή Νάκου, η οποία επισήμανε την σημαντικότητα αυτής της νέας δομής, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α..
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την Δρ. Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, η οποία σημείωσε πως η ίδρυση αυτών των Συμβουλευτικών Σταθμών παρέχει στα άτομα με άνοια πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα ώστε να νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους.
***
Ο Συμβουλευτικός αυτός Σταθμός θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, ώρες 09:00-13:00 στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, (Α. Ζίννη 12 – πλησίον Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής). Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι 2651023239 και 2651054266.