Από πρόγραμμα Μαθητείας πέρασαν 437 απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. της Ηπείρου

on .

GEORGIOY STAYROY

• Μπορεί από την εφαρμογή της Α΄ Φάσης Μαθητείας έως και σήμερα (Δ΄ Φάση), οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί φορείς της χώρας μας  να αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα, βαδίζοντας σε «αχαρτογράφητα νερά», ωστόσο το πρόγραμμα έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν από λίγες ημέρες στην ετήσια έκθεσή της για τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, απέδωσε εύσημα στην Ελλάδα γι’ αυτό. 
Σε ανακοίνωσή της  η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου (υπογράφεται από τον Δ/ντη Κων/νο Καμπουράκη) ευχαριστεί όλους όσοι συνεργάστηκαν στην περιοχή μας για το πρόγραμμα. Όπως αναφέρει, «καταφέραμε να δώσουμε την ευκαιρία σε 437 απόφοιτους ΕΠΑ.Λ. στην  Ήπειρο,  να αποκτήσουν  εργασιακή εμπειρία  και οι περισσότεροι απ’  αυτούς μετά από εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ να πάρουν το πτυχίο επιπέδου 5 στην ειδικότητά τους με τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα. Παράλληλα με το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», πραγματοποιήσαμε ημερίδες με εκδηλώσεις προβολής μαθητικών έργων,  ώστε να γίνει  γνωστός ο θεσμός της Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. στην τοπική κοινωνία μας». 
Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως «συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας,  με στόχο  να συμμετέχουν  περισσότεροι απόφοιτοι από όλες τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. στη Μαθητεία» και καλεί όλους τους Φορείς, Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, να συνδράμουν  με την δημιουργία νέων θέσεων Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.,  με σκοπό την εργασιακή  διέξοδο και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών, τη μείωση της ανεργίας και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.