Κλείνει το υποκατάστημα της Eurobank στο Μέτσοβο

on .

DHMARXEIO METSOBOY EUROBANK

• Δύσκολα ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια για τους μικρούς Δήμους της Ηπείρου, ιδιαίτερα τους ορεινούς, οι οποίοι κυριολεκτικά απογυμνώθηκαν από δομές που εξυπηρετούσαν τους μόνιμους κατοίκους τους. 
Δημόσιες υπηρεσίες, υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ έκλεισαν οριστικά ή μεταφέρθηκαν αναγκάζοντας ακόμα και τους ηλικιωμένους δημότες να ταξιδεύουν στα Γιάννενα για να κάνουν τις δουλειές τους. Αν μάλιστα η περιοχή είναι και τουριστική, τότε το πλήγμα είναι διπλό, αφού ούτε οι επισκέπτες μπορούν να εξυπηρετηθούν!
Αυτό ακριβώς ισχύει για το Μέτσοβο το οποίο χάνει το υποκατάστημα της Eurobank που λειτουργούσε στο ισόγειο του Δημαρχείου του, στο κέντρο της κωμόπολης. Στο κλείσιμο του καταστήματος αντιδρά έντονα ο Δήμαρχος Κων/νος Τζαφέας, ο οποίος καλεί την Τράπεζα να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Απογοήτευση…
Με επιστολή του προς τη Διοίκηση της Eurobank EFG ο κ. Τζαφέας τονίζει ως Δήμαρχος Μετσόβου και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής τη μεγάλη απογοήτευση και έκπληξη που ένιωσε με την είδηση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας στην κωμόπολη. «Είναι μια απόφαση της Eurobank EFG που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους καθώς μας στερεί από την λειτουργία της Τράπεζας που τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούσε επαρκώς τις τραπεζικές μας συναλλαγές και ανάγκες», σημειώνει με έμφαση.
Ο κ. Τζαφέας σπεύδει να υπενθυμίσει πως ο Δήμος Μετσόβου με πληθυσμό 7.000 κατοίκους, είναι ορεινός Δήμος με μεγάλη τουριστική κίνηση (συγκαταλέγεται με βάση έρευνες των τελευταίων χρόνων μεταξύ των έξι κορυφαίων χειμερινών προορισμών με τρία χιονοδρομικά κέντρα), στον οποίο πολλές φορές τον χρόνο οι επισκέπτες ξεπερνούν τις 6.000 – 7.000 ημερησίως.
Σημειώνει δε πως οι γύρω κοινότητες είναι όλες ορεινές και κατοικούνται από υπερήλικες σε ποσοστό που φτάνει το 70 - 80% οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ΑΤΜ ή με το e-banking  και δεν μπορούν να μετακινούνται εκτός Δήμου, προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, για συναλλαγές με την τράπεζα.
Ο Δήμαρχος δεν παραλείπει να ενημερώσει πως οι τραπεζικές συναλλαγές του Δήμου είναι με την συγκεκριμένη Τράπεζα και η συνεργασία υπήρξε ιδανική όλα αυτά τα χρόνια όπως και για το σύνολο των δημοτών και των επισκεπτών που θα στερηθούν των υπηρεσιών της. Κάνει λοιπόν έκκληση προς τη Διοίκηση της Eurobank να αναστείλει την απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματός της «λόγω της ιδιαιτερότητας της πόλης του Μετσόβου, μιας πόλης με ιστορία, τουριστική κίνηση με έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα για μεγάλες περιόδους  κατά την διάρκεια του χρόνου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ