Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων χρηματοδοτούνται σε Γιάννενα - Άρτα

on .

BIOAPOBLHTA KAFE KADOI

• Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων στην Ήπειρο χρηματοδοτούνται μέσω νέας πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου (Α’ κύκλος), με την υποβολή των προτάσεων να ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου (η περίληψη της πρόσκλησης δημοσιεύεται στη σελ. 6).
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι των Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας και στο πλαίσιο τις πρόσκλησης - συνολικής δαπάνης 2,5 εκατ. ευρώ - θα χρηματοδοτηθούν δράσεις που αφορούν την οικιακή κομποστοποίηση και τη διαλογή στην πηγή (χωριστής συλλογής) βιοαποβλήτων.
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να συμβάλλουν στον ειδικό στόχο «Πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, προετοιμασία προς επαναχρησιμοποίηση, χωριστή συλλογή και ανακύκλωση αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της κομποστοποίησης», του θεματικού στόχου «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων».
Προϋπόθεση χρηματοδότησης των δράσεων είναι να υφίσταται διαθέσιμος ή υλοποιείται κατάλληλος αποδέκτης των Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ) ή να υπάρχει σχετική έγγραφη βεβαίωση/δέσμευση του αρμόδιου ΦΟΔΣΑ για την παραλαβή των βιοαποβλήτων και περιγραφή ενδιάμεσης λύσης της διαχείρισής τους κατάλληλων προδιαγραφών, μέχρι την ολοκλήρωση των κατάλληλων μόνιμων υποδομών διαχείρισης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων που προβλέπονται στον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ Ηπείρου.
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 30 Απριλίου και ώρα 14.00 και θα εφαρμοστεί η μέθοδος της Συγκριτικής Αξιολόγησης. Περαιτέρω πληροφορίες για το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται επίσης στην κ. Σοφία Τσιτουρίδου, τηλ. 26513-60512.