Και πολλοί ηλικιωμένοι ακρίτες πέφτουν θύματα απατεώνων

on .

ASTYNOMIKOS HLIKIOMENOS ENHMEROSH GIA APATES 13 1 20

• Εκστρατεία ενημέρωσης των ατόμων τρίτης ηλικίας, που συχνά πέφτουν θύματα απάτης από επιτήδειους που χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να τους ξεγελάσουν, βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ήπειρο. 
Ο βασικός «πυρήνας» της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται από τις αστυνομικές Υπηρεσίες, μέσω εφαρμογής συγκεκριμένου σχεδιασμού προληπτικών αστυνομικών δράσεων και προληπτικής ενημερωτικής δραστηριότητας, είναι η προστασία και η συνεχής ενημέρωση ηλικιωμένων ώστε να μην πέσουν θύματα κλοπής και εξαπάτησης.

Στα παραμεθόρια
Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ιωαννίνων και συγκεκριμένα των Τμημάτων Κόνιτσας και  Πωγωνίου καθώς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πωγωνίου, βρέθηκαν δίπλα σε κατοίκους παραμεθόριων περιοχών, ενημερώνοντάς τους τόσο με έντυπο υλικό όσο και μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία. 
Με την βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε εκκλησίες της Κόνιτσας, του Δελβινακίου, του Κεφαλόβρυσου και του Παρακάλαμου Ιωαννίνων, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό προς τους πολίτες.
Επίσης, συναντήθηκαν με κατοίκους του Βασιλικού, της Κάτω Μερόπης και του Ωραιόκαστρου, όπου συζήτησαν μαζί τους για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και τους τρόπους προστασίας απ’ αυτούς.

* * *
Οι δράσεις ενημέρωσης θα συνεχιστούν γι’ αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις ανοιχτές δράσεις των αστυνομικών, που θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα και να απευθύνουν ερωτήσεις που θα συμβάλουν στην προστασία αυτών και των οικογενειών τους.