Θετικό βήμα η κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών

on .

IERARXES

• Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, μιλώντας την Κυριακή  στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Κονίτσης, την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.
Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέας  σημείωσε: «Ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο Παιδείας καταργεί την αργία των Τριών ιεραρχών και ξαναδίνει στην εορτή το πραγματικό της περιεχόμενο, ως εορτή των σχολείων και της παιδείας. Πρόκειται για μια καλή κίνηση». 
Να σημειωθεί ότι την ίδια αντίληψη επί του θέματος εκτιμάται πως έχει μεγάλο μέρος των πολιτών, αλλά και  της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Και πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος: «Χρειάζεται να φωτίζει το δρόμο μας η Ορθοδοξία.  Και μαζί με την Ελλάδα, να αγαπήσουμε τον Χριστό και την Εκκλησία. Και Εκκλησία δεν είμαστε μόνο εγώ και οι υπόλοιποι Αρχιερείς, όλοι είμαστε Εκκλησία. Η Ελλάδα με τη δύναμη της Ορθόδοξης πίστης θα ζει πάντοτε και θα μεγαλουργεί». 
Εξάλλου εξέφρασε την αντίθεσή του για την απόσυρση της διάταξης περί επαναφοράς της βλασφημίας στον ποινικό κώδικα.
Υπογράμμισε ειδικότερα: «Είχε αποφασισθεί η επαναφορά της τιμωρίας όσων βλασφημούν τα θεία. Σηκώθηκε κουρνιαχτό διαμαρτυριών από μια μερίδα και χαρακτηρίστηκε η διάταξη αυτή ως επαίσχυντη στο νομοσχέδιο. Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε: Δεν είναι επαίσχυντο να βλασφημάς το Χριστό, είναι, όμως, επαίσχυντο να βλασφημάς τους κοσμικούς άρχοντες. Όταν, λοιπόν, ξεσηκώθηκε κουρνιαχτός αποσύρθηκε η διάταξη με ανεπαρκείς δικαιολογίες, οι οποίες είχαν δυσμενέστατο αντίκτυπο». 
Η.Μ.