ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί λύση στο πρόβλημα των αποφοίτων μουσικών τμημάτων

on .

taksi

• Την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στους αποφοίτους των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζητούν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ερώτηση που κατέθεσαν στην αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής την αναπλ. τομεάρχη Παιδείας Μερόπη Τζούφη, τονίζουν πως το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες -σύμφωνα με το ν. 4485/2017- διαδικασίες γνωμοδότησης και δημοσίευσης σχετικής διαπιστωτικής πράξης, σε βάρος των αποφοίτων των συγκεκριμένων τμημάτων.
Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων και των παραλήψεων, οι απόφοιτοι των εν λόγω τμημάτων αναμένεται να υπο-μοριοδοτηθούν και να αδικηθούν κατά την εξέταση της υποψηφιότητάς τους για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στη γενική εκπαίδευση, σύμφωνα με τις προκηρύξεις του 1ΕΓ και 2ΕΓ/2019 του ΑΣΕΠ, οι οποίες μοριοδοτούν το integrated master ισότιμα με τους λοιπούς μεταπτυχιακούς τίτλους.