Φρένο στα απόβλητα από πτηνοτροφικές μονάδες!

on .

BLETSAS BASILHS

• Γενικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιωαννιτών με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση αποβλήτων διαφόρων ειδών σε κοινόχρηστους χώρους του. Πρόβλημα περιβαλλοντικό, το οποίο εγκυμονεί παράλληλα κινδύνους και για τη δημόσια υγεία.
Τελευταία η κατάσταση έχει… ξεφύγει, με πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες του Λεκανοπεδίου να αφήνουν απορρίμματα όπως ογκώδη αντικείμενα αλλά και στερεά απόβλητα σε πολλά σημεία του διευρυμένου Δήμου, ο οποίος επιχειρεί να βάλει «φρένο» στην πρακτική αυτή.

Επιστολή Β. Βλέτσα
Με αφορμή τα πρόσφατα συμβάντα ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρωτογενούς Τομέα Βασίλης Βλέτσας απηύθυνε επιστολή προς όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων ζητώντας τη συνδρομή τους και κάνοντας γνωστό ότι ο Δήμος σε συνεργασία με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς έχει αρχίσει την επιτήρηση των επίμαχων περιοχών με σκοπό την αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 

Έκκληση σε Προέδρους
Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο Αντιδήμαρχος, «το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων από πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες ή άλλες συναφείς δραστηριότητες καθώς και απόρριψη ογκωδών αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους». 
Ο κ. Βλέτσας απευθύνει έκκληση στους Προέδρους των Κοινοτήτων «να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην σχετική ενημέρωση των δημοτών επί του θέματος, συστήνοντας την αποτροπή από τέτοιες ενέργειες και επισημαίνοντας τόσο την υποχρέωση τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος από όλους τους πολίτες, όσο και την υποχρέωση τήρησης των περιβαλλοντικών όρων που έχουν επιβληθεί στις πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής από τους υπεύθυνους λειτουργίας τους».
Καταλήγοντας ενημερώνει δε πως ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς έχει αρχίσει την επιτήρηση των επίμαχων περιοχών με σκοπό την αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.