Η ΕΕΤΑΑ βάζει «πλάτη» για τους μικρούς Δήμους

on .

EETAA 7 1 20

• «Αχτίδα» αισιοδοξίας για τους μικρούς κυρίως Δήμους σε ο, τι αφορά την αρτιότερη και συντομότερη ωρίμανση και υλοποίηση  έργων, δημιούργησε η τοποθέτηση του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Ηλία Γάτσιο κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ, παρόντος και του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστου Ντακαλέτση.
Συγκεκριμένα ο κ. Γάτσιος ανέφερε ότι υπάρχει πλέον πολιτική βούληση για τη γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕΤΑΑ για τον παραπάνω στόχο, ενώ ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως στον άμεσο σχεδιασμό της Εταιρείας περιλαμβάνεται η έναρξη λειτουργίας παραρτήματος στα Γιάννενα.
«Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μία μόνιμη δομή για την υποστήριξη των Δήμων κυρίως την τεχνική όπου διαπιστώνονται και τα περισσότερα προβλήματα», υπογραμμίστηκε στη συνάντηση, με το Δήμαρχο, να επικροτεί την ενίσχυση της  παρουσίας της  ΕΕΤΑΑ στην περιοχή, τονίζοντας πως η  ενδυνάμωση της συνεργασίας της με τους Δήμους αποτελεί μία καλή αφετηρία για να αντιμετωπιστούν ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Ελισάφ, στάθηκε επίσης στην ανάγκη της διαρκούς επιμόρφωσης του πολιτικού προσωπικού και των στελεχών του υπηρεσιακού μηχανισμού, εκφράζοντας την πίστη πως η λειτουργία του παραρτήματος στα Ιωάννινα θα μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά όλους τους Δήμους της Ηπείρου.