«Ποδαρικό» για το 2020 έκανε και η παρανομία στην Ήπειρο!

on .

PERIPOLIKO

• Ούτε τη νέα χρονιά πρόκειται να εκλείψουν η παρανομία και η μικροεγκληματικότητα στην Ήπειρο. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα δελτία που εξέδωσε το προηγούμενο διήμερο η τοπική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση. 
Ανάμεσα στα περιστατικά που ξεχωρίζουν, περιλαμβάνεται υπόθεση εκβιασμού υπαλλήλου σε κατάστημα της Άρτας, ενώ δεν λείπουν οι κλοπές, όπως αυτή που έλαβε χώρα σε καφετέρια στα Γιάννενα (άλλες ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο στη σελίδα 16).

Εκβίαζαν υπάλληλο
Υπόθεση εκβίασης σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εξιχνιάστηκε στην πόλη της Άρτας. Ως δράστης συνελήφθη ένας 29χρονος, σε βάρος του οποίου, αλλά και τριών συνεργών του που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση. Πιο αναλυτικά, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κατήγγειλε ότι νυχτερινές ώρες οι τέσσερις κατηγορούμενοι εισήλθαν στο κατάστημά του και χρησιμοποιώντας απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου του  μαγαζιού αλλά και της ίδιας της επιχείρησης, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν από αυτόν διάφορα είδη.  Ύστερα από αναζητήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν τελικά στην πόλη τον 29χρονο και τον συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Άρπαξε τσάντα
Στο μεταξύ, δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα σχηματίστηκε σε βάρος αλλοδαπού ο οποίος συνελήφθη στα Γιάννενα. Ο κατηγορούμενος εισήλθε σε καφετέρια της πόλη μας και, εκμεταλλευόμενος την πρόσκαιρη απουσία πελάτισσας, πήρε από την καρέκλα της την τσάντα της! Ωστόσο, η πράξη του έγινε αντιληπτή από θαμώνες του καταστήματος και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που κλήθηκαν στον σημείο, ενώ η αφαιρεθείσα τσάντα αποδόθηκε στην κάτοχό της. Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης στερείται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων για την είσοδό του στη χώρα.   

Και άλλη κλοπή…
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σε μία ακόμη περίπτωση κλοπής εμπλέκονται δύο γυναίκες ηλικίας 51 και 24 ετών αντίστοιχα και ένας 15χρονος οι οποίοι συνελήφθησαν πρόσφατα στην Άρτα. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, το πρωί της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι τρεις  κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σπίτι στη γειτονική πόλη εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη, από όπου αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή. Το σύνολο σχεδόν των κλοπιμαίων βρέθηκε ανάμεσα στα τιμαλφή που ήταν στην κατοχή των κατηγορουμένων και είχαν κατασχεθεί και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.