Η κακοκαιρία έφερε χιόνι στα ορεινά και τσουχτερό κρύο!

on .

METSOBO XIONISMENO

• Από χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες πάντως δεν ήταν μεγάλης έντασης όπως σε άλλες περιοχές της χώρας και τσουχτερό κρύο, που είναι ιδιαίτερα αισθητό και στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων χαρακτηρίστηκε το πέρασμα του κύματος της κακοκαιρίας με το όνομα «Ηφαιστίωνας» απ’ την Ήπειρο. 
Μπορεί το χιόνι που έπεσε σε όλο τον Νομό και μέσα στην πόλη χθες βράδυ  να μην ήταν πολύ, ωστόσο, η κίνηση τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο της περιοχής μας, ιδιαίτερα το ορεινό, πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν προβλήματα, ειδικά αυτές τις ημέρες που η κυκλοφορία οχημάτων είναι αυξημένη λόγω των πολλών επισκεπτών των Θεοφανείων!

Η Πολιτική Προστασία
Στο μεταξύ, επί ποδός βρίσκονται από χθες η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στους δρόμους απ’ το χιόνι και να καθαρίσουν δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας πραγματοποίησαν  και ρίψεις αλατιού για να μην προκληθεί παγετός. 
Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες δεν προβλέπουν χιόνι τις επόμενες ημέρες για την περιοχή μας, ωστόσο θα διατηρηθούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ σήμερα αναμένεται να πνέουν ισχυροί άνεμοι στο Λεκανοπέδιο, οι οποίοι θα δυσκολέψουν την τελετή αγιασμού των υδάτων στην Παμβώτιδα. 

Απαγόρευση φορτηγών
Σε ισχύ τέθηκε ξανά χθες από τις 6 μ.μ. η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του ενάμιση τόνου επί της Εγνατίας Οδού, από τον κόμβο της Τύριας ως τον κόμβο της Παναγιάς, την οποία αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων μετά τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι και απόψε τα μεσάνυχτα.
Αντίστοιχο απαγορευτικό έχει τεθεί σε ισχύ και στην Ιόνια Οδό για τα φορτηγά με αφορμή το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Νέας Οδού» η απαγόρευση για τα οχήματα άνω του 1,5 τόνων ισχύει ως τα μεσάνυχτα. Η διακοπή αφορά και το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ