Γ. ΖΑΨΑΣ: Όχι στον Αμμότοπο η νέα δομή προσφύγων Άρτας

on .

PROSFYGES LEOFOREIA

• Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι τοπικοί φορείς της Άρτας, καθώς έντονες αντιδράσεις προκαλεί το ενδεχόμενο δημιουργίας προσφυγικής δομής στον Αμμότοπο Άρτας. Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας με τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γ. Ζάψα να κάνει λόγο για απαγορευτική επιλογή, καθώς θα βάλει ταφόπλακα στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου!
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Είναι κανόνας: Όταν αποφεύγεις να λύσεις το πρόβλημα (το όποιο πρόβλημα) στην ώρα του θα το βρεις μπροστά σου διογκωμένο, υπό δυσμενέστερες συνθήκες και από θέση άμυνας. Ό,τι χειρότερο για να πάρεις την σωστή απόφαση. Αυτό συμβαίνει τώρα με το αίτημα του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. για «Λειτουργία δομής προσφύγων στο Επιχειρηματικό Πάρκο του Δήμου Αρταίων». Και αυτό το κατάφεραν η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου και ο Δήμος Αρταίων, ως ο μεγαλύτερος δήμος του νομού, αφού αδιαφόρησαν, δεν συνεργάστηκαν ή δεν συνεννοήθηκαν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ήξεραν ότι πρέπει να προνοήσουν για το ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων και στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την εφαρμογή της αναλογικής κατανομής των στη χώρα».
Και σε άλλο σημείο επισημαίνει: «…η θέση είναι χειρότερη της πρώτης επιλογής στο ΚΕΝ Άρτας και φυσικά απαγορευτική, γιατί θα βάλει ταφόπλακα στη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου στα «Κρέκουρα» Αμμοτόπου, το οποίο καρκινοβατεί από 15ετίας. Άλλη μια πονεμένη ιστορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νομό για την εξέλιξη της οποίας κάποιοι έχουν την ευθύνη! Γιατί εάν το Επιχειρηματικό Πάρκο είχε προχωρήσει δεν θα γίνονταν αυτή η συζήτηση σήμερα.
»Σε κάθε περίπτωση, στην έκταση του Επιχειρηματικού Πάρκου δεν γίνεται να λειτουργήσει προσφυγική δομή  φιλοξενίας. Αυτό να γίνει σαφές! Δίπλα και σε απόσταση τριών – τεσσάρων χιλ. λειτουργεί η δομή της Φιλιππιάδας. Να βρεθεί η θέση και να δοθεί λύση στη χωροθέτηση της δομής αλλά εκεί δεν θα γίνει. Περιφέρεια και δήμος να αναλάβουν την ευθύνη. Ήξεραν και απέφυγαν να δώσουν λύση. Εμείς, ότι είχαμε να πούμε το είπαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο».