«Φωτιές» ανάβει στο Μέτσοβο το τεχνικό πρόγραμμα του 2020

on .

DHMARXEIO METSOBOY 

Με κόντρα ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή του Κώστα Τζαφέα και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον Δήμο Μετσόβου. 
Στο επίκεντρο βρίσκεται το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2020, για την πατρότητα του οποίου ερίζουν οι δύο πλευρές!
Απαντώντας σε πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της «Δύναμις Δημοτών» Σπύρου Βασιλείου, ο οποίος ανέφερε ότι το πρόγραμμα που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτέλεσε κοινή πρόταση της παράταξής του με εκείνες των Θεόφιλου Σούλτη και Απόστολου Μπιτούνη, η Δημοτική Αρχή Μετσόβου δίνει μία διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων.
«Εμείς το καταθέσαμε…»
Πιο συγκεκριμένα, εκφράζει την έκπληξή της για την ανακοίνωση του κ. Βασιλείου, επειδή, όπως αναφέρει, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε ως πρόγραμμα των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας παρότι είναι αυτό που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή και διαμορφώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για πρόγραμμα που βασίζεται σε χρηματοδοτήσεις τις οποίες η πρώην και παρούσα Δημοτική Αρχή εξασφάλισε από προγράμματα (INTEREG II, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) που έχουν δρομολογηθεί και καλύπτουν το 90% του τεχνικού προγράμματος.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Μετσόβου, η κύρια διαφωνία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν στο γεγονός ότι οι τελευταίες πρότειναν ανακατανομή του ποσού των 50.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ για προμήθεια σκυροδέματος το οποίο κατανέμεται στις έξι Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Εγνατίας ισομερώς για να αντιμετωπισθούν βασικές ανάγκες σε δρόμους τους.
«Αυτή η εξόφθαλμη διάκριση έγινε για πρώτη φορά στον Δήμο Μετσόβου και ήταν αδύνατο για την Δημοτική Αρχή που έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και ιστορία να αποδεχθεί», τονίζεται χαρακτηριστικά την ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως στο πλευρό της στάθηκε και η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των Κοινοτήτων. «Δυστυχώς η κακή εφαρμογή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ βρίσκει υποστηρικτές στον Δήμο μας, που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον Δήμαρχο, να μην καταθέσει έγκαιρα προϋπολογισμό, να μην δουλέψει ο Δήμος δηλαδή, μετήλθαν σε τακτικές αποχής από το Δημοτικό Συμβούλιο για να  μην υπάρχει  απαρτία και καμάρωναν γι’ αυτό», καταλήγει η Δημοτική Αρχή.
Μήνυση εργαζομένων
Στο μεταξύ, η Δημοτική Αρχή του Κ. Τζαφέα είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο και με εργαζόμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση χθες για τη μη καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου 2019.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων που δηλώνει τη συμπαράστασή του στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, «παρά τις υποσχέσεις για έκτακτη επιχορήγηση, πέρασαν μαύρες γιορτές χωρίς μισθό για έκτο συνεχόμενο μήνα, με τα προβλήματα να διογκώνονται εξαιτίας της φοροληστείας των ημερών (τέλη κυκλοφορίας, λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν το τέλος κάθε μήνα)». Ο Σύλλογος ζητά καταβολή των δεδουλευμένων και ομαλοποίηση της μισθοδοσίας στην Κοινωφελή Επιχείρηση Μετσόβου.