Πρωτοχρονιάτικες κλοπές στην πόλη της Άρτας

on .

KLOPES ARTA 2 1 20

• Ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Άρτα, συνολικά έξι άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, καταγγέλθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας δύο περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην πόλη της Άρτας.  Στην πρώτη περίπτωση, δύο νεαροί ηλικίας 21 και 15 ετών αφαίρεσαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πορτοφόλι με χρηματικό ποσό από σπίτι ηλικιωμένης, στο οποίο εισήλθαν με το πρόσχημα ότι ήθελαν να ψάλουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Εμπλεκόμενη στη υπόθεση τυγχάνει και μία 29χρονη συλληφθείσα συνεργός τους.
Στη δεύτερη περίπτωση, οι τρεις συλληφθέντες, δύο γυναίκες ηλικίας 51 και 24 ετών αντίστοιχα και ένας 15χρονος, εισήλθαν στο σπίτι  γυναίκας από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή. 
Οι δράστες συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι και στις δύο περιπτώσεις, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι επρόκειτο για κατοίκους άλλων πόλεων, που είχαν μεταβεί στην Άρτα προκειμένου να διαπράξουν τις αξιόποινες πράξεις. Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν, στην πρώτη περίπτωση, το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση μέρος των αφαιρεθέντων τιμαλφών, τα οποία αποδόθηκαν στις κατόχους τους. 
Επιπρόσθετα, στην κατοχή των κατηγορουμένων, βρέθηκαν -κατά περίπτωση- και κατασχέθηκαν τιμαλφή και χρηματικό ποσό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την εξακρίβωση της προέλευσης των τιμαλφών και χρημάτων που κατασχέθηκαν, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.