Ήλιος με… δόντια την πρώτη ημέρα του 2020

on .

KRYO ANTHROPOS 3

• Σταδιακή υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας σημειώνεται από χθες, ωστόσο το κρύο παραμένει τσουχτερό. 
Η Ήπειρος σ’ αυτό το κύμα κακοκαιρίας στάθηκε τυχερή, καθώς η «Ζηνοβία» δεν δημιούργησε προβλήματα, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πάντως  χθες στη Βωβούσα Ιωαννίνων καταγράφηκε μια από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες (-9,6 βαθμούς Κελσίου), όπως και στο Ανήλιο Μετσόβου (-8,8). Για σήμερα πρώτη μέρα του 2020 οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ηλιοφάνεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στα Γιάννενα από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ορεινές περιοχές το θερμόμετρο πέφτει κάτω από το μηδέν!

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…
Στο μεταξύ, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και μετά από συγκεκριμένα αιτήματα που υπέβαλαν στις 23 Δεκεμβρίου οι Δήμοι Γεωργίου Καραϊσκάκη και Νικολάου Σκουφά Άρτας και τη θετική εισήγηση της Περιφέρειας  Ηπείρου κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Κοινότητες: Φωτεινού, Συκεών, Πέτα του Δήμου Νικολάου Σκουφά και στο σύνολό του ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη. 
Στις 24 Δεκεμβρίου υπέβαλε ανάλογο αίτημα για κοινότητές του ο Δήμος Αρταίων, ενώ την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, επανήλθε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, ζητώντας την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης  κι άλλων περιοχών του. Τα νέα αιτήματα διαβιβάστηκαν  από την Περιφέρεια στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εξέδωσε  δύο νέες αποφάσεις προχθές. Συγκεκριμένα κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και οι εξής κοινότητες του Δήμου Νικολάου Σκουφά: •Σελλάδων και Κομποτίου •Νεοχωρίου, Λουτροτόπου, Περάνθης, Παχυκάλαμου, Ακροποταμιάς και Αγίας Παρασκευής •η Δημοτική Ενότητα Κομμένου καθώς και οι εξής Κοινότητες του Δήμου Αρταίων: •Λίμινης και Αρταίων •Ροδαυγής, Πιστιανών, Αμμοτόπου •Γκριμπόβου και Βλαχέρνας.