Σταματάνε οι βροχές, έρχεται τσουχτερό κρύο!

on .

THERMOMETRO 3 KRYO

Σημαντικές ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Ήπειρο την Κυριακή. 
Οι περισσότερες από αυτές έγιναν στους Δήμους της Άρτας, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις. Χθες υποβλήθηκε αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Γεωργίου Καραϊσκάκη και Νικολάου Σκουφά. Τα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές των δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, κατά κύριο λόγο οφείλονται στις υπερχειλίσεις των ρεμάτων Ζούτου και Μπούση, που επιβαρύνθηκαν και από την Ιόνια Οδό, ενώ σε άλλα σημεία προβλήματα προκλήθηκαν από μεταφερόμενους κορμούς δένδρων. Για αρκετή ώρα μάλιστα είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στην Εθνική Οδό Άρτας – Αγρινίου. 
Στο Νομό Ιωαννίνων, συγκριτικά με άλλες ισχυρές καταιγίδες, προβλήματα υπήρξαν σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου από καταπτώσεις και πτώσεις δένδρων. Την Κυριακή το απόγευμα δρόμοι στην πόλη, αλλά και εκτός αυτής έμοιαζαν με λίμνες, αλλά το ευτύχημα είναι πως δεν υπήρξαν άλλες επιπτώσεις. Στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη  βροχής σε όλη την Ελλάδα. 
Ο καιρός από σήμερα αλλάζει ως προς τα φαινόμενα, με κύριο όμως χαρακτηριστικό τις επόμενες ημέρες τους βορειοδυτικούς ανέμους, ιδίως κατά τις μεσημβρινές ώρες που θα δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση ψύχους. Για σήμερα και για τις επόμενες τρεις ημέρες η θερμοκρασία στα πεδινά αναμένεται να κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμοί, ενώ στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι 4- 5 βαθμοί χαμηλότερη με την αίσθηση του ψύχους να είναι ακόμη πιο έντονη λόγω των ανέμων που θα πνέουν κατά διαστήματα. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, αλλαγή του καιρού ίσως υπάρξει μετά την πρωτοχρονιά.