Έρχονται 2.858 μόνιμες προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

on .

BOHTHEIA STO SPITI AYTOKINHTA

• Αποτελεί μία από τις πιο χρήσιμες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα μέσω της οποίας επωφελούνται χιλιάδες ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, αλλά και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα. Ο λόγος για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο έχει γίνει θεσμός, λόγω της μεγάλης απήχησης που βρήκε στις τοπικές κοινωνίες, αν και η βιωσιμότητά του έχει περάσει από… σαράντα κύματα. 
Ωστόσο, σημαντική ανάσα θα δώσουν οι 2.858 μόνιμες προσλήψεις υπαλλήλων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του προγράμματος στον Δήμο Καλαμπάκας, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα ως πυλώνα του κοινωνικού κράτους -και μάλιστα, από τους πιο αποτελεσματικούς και ευέλικτους!
Αποτελεί προτεραιότητα
Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί αποδεδειγμένα έναν πολύτιμο θεσμό. Και αυτό, όπως σημείωσε, όχι μόνο γιατί μεταφέρει τη φροντίδα της Πολιτείας στον τόπο όπου ζουν πολλοί ευπαθείς συμπολίτες μας, αλλά και γιατί διαθέτει κι ένα πρόσθετο προσόν: «τη ζεστασιά της προσωπικής επαφής. Γι' αυτό και η "Βοήθεια στο Σπίτι" αποτελεί προτεραιότητά μας», σημείωσε.
Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους εργαζομένους του προγράμματος ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επεξεργαστεί όλα τα αιτήματα που κατέθεσαν οι Δήμοι και πλέον οι προτάσεις τους βρίσκονται στο ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τον θεσμό, κατά τους πρώτους μήνες του 2020 θα προσληφθούν 2.858 μόνιμοι υπάλληλοι. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι εξασφαλίζονται και όσοι απασχολούνται ήδη στο πρόγραμμα καθώς οι υπάρχουσες συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.