Τα Γιάννενα έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες των εορτών!

on .

XRISTOYGENNA STOLISMENA GIANNENA KOSMOS 18 12 19

• Κι ενώ η Ήπειρος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τα μηνύματα από τον κλάδο του τουρισμού είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την περιοχή μας, η οποία χρόνο με το χρόνο κερδίζει έδαφος, καθώς συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών της χώρας. 
Αυτή την περίοδο καλείται να ανταπεξέλθει στο κύμα επισκεπτών που αναμένεται να κατακλύσει την Ήπειρο, με το Νομό Ιωαννίνων (πόλη και ορεινά) να βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης. Οι κρατήσεις κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ οι επαγγελματίες τουρισμού έχουν ήδη προετοιμαστεί για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό εορταστικό κλίμα, που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. 

Μοναδική υποδοχή…
Μάλιστα φέτος οι τοπικοί φορείς των Ιωαννίνων ενώνουν τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας μια μοναδική υποδοχή των επισκεπτών της πόλης, παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.  
H Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ηπείρου, το Σωματείο Καφέ Μπαρ - Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηπείρου, το Chef‘s Club Ηπείρου, η Λέσχη Γαστρονομίας, εκπρόσωπος του Σπηλαίου Περάματος, οι υπεύθυνοι των μουσείων Αργυροτεχνίας, Αλή Πασά και Ιστορικού μουσείου, η Trekking Hellas και ο Χορευτικός Σύλλογος, θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες μέσα από έναν εορταστικό – ενημερωτικό περίπατο που θα κάνουν στους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της πόλης (city walk), προσφέροντάς τους πληροφοριακό υλικό, χάρτες, και επώνυμα παραδοσιακά προϊόντα προσφοράς των εταιριών Κολιονάσιος, Μυρτάλη Organics, Πανδώρα γαία και του τμήματος ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Δέλτα.

Απογειώνεται το Αεροδρόμιο!
Την ίδια ώρα, τα νέα για το μέλλον του τουρισμού στην Ήπειρο, δημιουργούν αισιοδοξία στους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες. Καταρχήν για μια ακόμη φορά το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων καταγράφει πανελλαδικά το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στην διακίνηση επιβατών! 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το ενδεκάμηνο (Ιανουαρίου - Νοεμβρίου ‘19 ), στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων διακινήθηκαν  126.114 επιβάτες, έναντι 100.389 το αντίστοιχο διάστημα του ΄18, άνοδος της τάξης του 25,6%.

Περιφ. Συμβούλιο Τουρισμού!
Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε το περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού, για το οποίο είχε δεσμευτεί η ηγεσία του Υπουργείου κατά την επίσκεψή της στην Ήπειρο τον περασμένο Σεπτέμβριο και μάλιστα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση στα γραφεία του Ε.Ο.Τ. στην Αθήνα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου στην παρέμβασή του έκανε λόγο για μια «πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων που εντοπίζονται, κυρίως όμως στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με ενιαία κριτήρια».
Παράλληλα, ανέπτυξε σε γενικές γραμμές την τουριστική πολιτική που εφαρμόζει η Περιφέρεια Ηπείρου, εισάγοντας και αναδεικνύοντας νέες μορφές τουρισμού, που εξυπηρετούν τον στόχο της διατήρησης της επισκεψιμότητας και της διάχυσής της προς όλες τις περιοχές  καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στις Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία θέατρα, σε δράσεις ανάδειξης ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ.ά.. Τόνισε πως με τα έργα βιολογικών καθαρισμών, τον εκσυγχρονισμό των καταφυγίων κλπ, αναβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο παράκτιο μέτωπο, ενώ η σύνδεση του τουρισμού με τα τοπικά προϊόντα -που ήδη έχει ξεκινήσει στην Ήπειρο- είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις τοπικές κοινωνίες. 

Και δύο αιτήματα…
Παράλληλα, έθεσε μεταξύ άλλων και δύο αιτήματα: Τη συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού για την αύξηση των προσκλήσεων προς δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες για ταξίδια εξοικείωσης  και την αύξηση των χρηματοδοτήσεων για βελτίωση των απαραίτητων υποδομών.

Και αφιερώματα…
Στο μεταξύ, συχνά οι ομορφιές της Ηπείρου ταξιδεύουν εντός κι εκτός συνόρων μέσα από τα αφιερώματα τηλεοπτικών εκπομπών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα της περιοχής. 
Αυτό το Σάββατο, 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ. το ACTION24 θα προβάλει αφιέρωμα για τα Ζαγοροχώρια.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στον «Ιδεν Αστεα» ξεκινά μία επική περιπλάνηση στα βουνά τις Πίνδου αφιερώνοντας δυο επεισόδια από τα οποία, οι τηλεθεατές θα πάρουν μια καλή γεύση από τα γραφικά χωριά και τα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής. Πάντα στο γιορτινό κλίμα των ημερών.
Σκαμνέλι, Τσεπέλοβο, Βραδέτο, Καπέσοβο, Μονοδενδρι, Άνω Πεδινά, είναι μερικές από τις στάσεις του οδοιπορικού…