Βαρύ «κατηγορώ» κατά Δημάρχου από τον Δ/ντη του Μουσικού Σχολείου…

on .

TSANHS THANASHS

• Ο αναβρασμός για την ατυχή -όπως αποδεικνύεται- έμπνευση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων να προτείνει τη μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, από το σημερινό κτήριο, στο πρώην δημοτικό σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Περιβλέπτου, συνεχίζεται.
Και αν όπως φαίνεται βρέθηκε λύση στο ζήτημα της πιστοποίησης της στατικής επάρκειας του κτηρίου και της επακόλουθης νομιμοποίησής του, ώστε να ανανεωθεί η μίσθωσή του από το Κληροδότημα Γεωργίου Σταύρου, δεν φαίνεται να κοπάζει ο θόρυβος από την αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ του Δημάρχου Μ. Ελισάφ με το Διευθυντή του Σχολείου Θανάση Τσάνη, το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. 
Η τοποθέτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι δηλώσεις του Δημάρχου, που παρουσίασε το ζήτημα από τη δική του οπτική γωνία, επικρίνοντας  το ύφος της επιστολής που έδωσε στη δημοσιότητα  ο Σύλλογος Διδασκόντων, προκάλεσε την αντίδραση του Διευθυντή του κ. Τσάνη, ο οποίος σε επιστολή του προς τα ΜΜΕ των Ιωαννίνων, παραθέτει τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δημοσιοποίησης της. 
Ο κ. Τσάνης  απευθύνει βαρύ «κατηγορώ» κατά του Δημάρχου, στον οποίο καταλογίζει «απόπειρες να μας φιμώσει και να μας εκφοβίσει προκειμένου να επιβάλλει την απαράδεκτη απόφασή του, που όπως αποδείχτηκε, ελήφθη δίχως να γνωρίζει ούτε τις πραγματικές ανάγκες του σχολείου, ούτε τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας του». 

Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί!
Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο Δήμαρχος τηλεφωνικά είχε καταφερθεί με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του ιδίου και των καθηγητών, όπως «ανίκανοι», «άσχετοι», «δεν ξέρετε τι σας γίνεται» κλπ. Ακολούθησε προσωπική επιστολή του Δημάρχου προς τον Διευθυντή, την οποία ο κ. Τσάνης, αναφέρει ότι ήταν απόπειρα να τον εκφοβίσει, καθώς σε αυτή του προσάπτονται κατηγορίες- συκοφαντίες, «όπως ότι υποδαυλίζω αντιπαράθεση γονέων και μαθητών με την Δημοτική Αρχή και ότι υποκύπτω σε συντεχνιακές λογικές. Η επιστολή αυτή καταλήγει με απαράδεκτο υστερόγραφο (γραμμένο με έντονα γράμματα για να το προσέξω) με το οποίο με εγκαλεί να προσέχω στο μέλλον και να είμαι προσεκτικότερος. Πως άραγε πρέπει να εκληφθεί το περιεχόμενο αυτού του υστερόγραφου; Ως συμβουλή; Ως προειδοποίηση; Ως εκφοβισμός ή ως απειλή;».

Όχι σε μονολόγους!
Ο Διευθυντής του Σχολείου, προσθέτει ακόμη ότι την επόμενη ημέρα ο Δήμαρχος έστειλε Επιτροπή,  συνοδεία μάλιστα δημοτικών αστυνομικών, για να καταγράψει τα προβλήματα του σχολείου, αναρωτώμενος, για το πώς αποφάσισε αφού δεν τα γνώριζε; και καταλήγοντας απευθύνει με μια προτροπή προς το Δήμαρχο: «κ. Δήμαρχε, η αλήθεια, ιδίως όταν αφορά σε σχολείο και σε μαθητές δεν προσεγγίζεται και ούτε επιβάλλεται με μονολόγους στα κανάλια, με μονομερή ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με έλλειψη της απαιτούμενης ευαισθησίας, με στοχοποίηση προσώπων που πέρα από τη δική τους άποψη εκπροσωπούν και τη γνώμη θεσμικού οργάνου και βεβαίως ούτε με εκφοβισμούς, ούτε με εγωιστικές προθέσεις και  ούτε με ανασφάλειες».
Εισαγωγικά ο κ. Τσάνης, αιτιολογώντας τη δημόσια τοποθέτησή του, αναφέρει πως επειδή το θέμα του Μουσικού Σχολείου «φαίνεται να οδεύει προς τη λύση του, αφού μετά την καθοριστική παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, το σχολείο θα παραμείνει στα Γιάννενα και δεν θα μετεγκατασταθεί στο χωριό Περιβλέπτος», θεωρεί υποχρέωσή του, να αναφερθεί δημόσια στην όλη στάση του Δημάρχου.