321 περιστατικά αστυνομικής βίας καταγράφηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ!

on .

MAT

• Σαφές μήνυμα προς όλους έστειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χθες από το βήμα της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση θα τελειώσει τα άβατα, όπου κι αν υπάρχουν. Μίλησε για ενθαρρυντικά βήματα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «καθαρίζεται η εγκληματικότητα» και πως «σπάνε τα άβατα».
 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι στη χώρα μας έχει αναπτυχθεί μια κουλτούρα βίας όπου η πολιτική διαμαρτυρία ταυτίζεται με την καταστροφή. «Η χρήση μιας τέτοιας βίας δεν σχετίζεται με την πολιτική», είπε και την χαρακτήρισε παρακμιακή.  
 Ειδική μνεία έκανε στα περιστατικά αστυνομικής βίας που καταγγέλλονται.
«Σε μεμονωμένες περιπτώσεις άνδρες των ΜΑΤ ξεπέρασαν τα όρια. Δεν έχουν το δικαίωμα αν δεν αντέχουν την πίεση της στιγμής ή αυτοσυγκράτηση να κάνουν για τη δουλειά», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Λίγο αργότερα, μάλιστα, επανήλθε μετά από ερώτηση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση υπογραμμίζοντας το εξής:
«Στιγματίζετε το σώμα για κάποια λίγα περιστατικά». Αποκάλυψε, όμως, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του εντοπίζει 321 περιστατικά αστυνομικής βίας, «με τα οποία ουδέποτε ασχοληθήκατε». «Θέλω να μου πείτε εσείς πόσα περιστατικά πήγατε στον εισαγγελέα; Τι κάνατε εσείς; τίποτα δεν κάνατε!», τόνισε.
Πάντως έστειλε μήνυμα και προς τους αστυνομικούς λέγοντας ότι όταν υπάρχει ζήτημα παράβασης του νόμου, του Συντάγματος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα είμαστε σκληροί, άτεγκτοι και θα στέλνουμε οποιονδήποτε στον εισαγγελέα»!