Τους ηλικιωμένους συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ. Ιωαννίνων για τις απάτες

on .

ELAS FYLLADIA HLIKIOMENOI APATES 15 12 19

• «Πονοκέφαλο» τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στις Διωκτικές Αρχές προκαλούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα εξαπάτησης, κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων, από τους οποίους κυκλώματα αποσπούν με διάφορες μεθόδους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες συνελήφθη στα Γιάννενα μια 60χρονη Βουλγάρα, η «εισπράκτορα» της συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα της άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου τους και λίγες μέρες αργότερα άλλος ένας άνδρας στην Παραμυθιά που είχε ακριβώς τον ίδιο ρόλο. 
Με αφορμή τα πολλά περιστατικά εξαπάτησης που καταγράφει σχεδόν καθημερινά η ΕΛ.ΑΣ., η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποίησε ενημερωτική δράση κοινωνικού χαρακτήρα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, με θέμα την προστασία των πολιτών, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, από κλοπές και απάτες. Ειδικότερα, χθες μετά τη Θεία Λειτουργία, σε εκκλησίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, αστυνομικοί διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό, με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες προς τους πολίτες, ενημερώνοντάς τους με αυτό τον τρόπο για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατευτούν από τους επιτήδειους.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. ευχαριστεί θερμά τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο που συνέβαλλε στην πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.

Χρήσιμες συμβουλές…
Στο μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες:
- Να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία τους «πλησιάζουν» ως υπάλληλοι Υπηρεσιών ή γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
- Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία τους.
- Να μην δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
- Να μην πείθονται όταν άγνωστοι τους ζητούν να καταβάλλουν χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
- Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.