Συνελήφθη και άλλος εισπράκτορας συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους!

on .

APATH HLIKIOMENH THLEFONO

Μετά την 60χρονη Βουλγάρα «εισπράκτορα» της συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα της άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου τους, που είχε συλληφθεί στα Γιάννενα, αντίστοιχη σύλληψη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και στην Παραμυθιά.

Εκεί ο εισπράκτορας ήταν άνδρας, επίσης αλλοδαπός και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, την ώρα που παρέλαβε το ποσό των 5.000 ευρώ από γυναίκα που την είχαν προσεγγίσει νωρίτερα συνεργοί του τηλεφωνικά.
Παρά το γεγονός ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη συμμορία ήταν γνωστή μετά και το θόρυβο που είχε γίνει στα Γιάννενα και τις δεκάδες καταγγελίες στην Αστυνομία, οι δράστες δεν το έβαλαν κάτω και συνέχιζαν να εξαπατούν ηλικιωμένους, με τον ίδιο πάντα τρόπο: Προσποιούνταν τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης απαιτούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό, επειδή δήθεν έπρεπε να αγοραστούν απαραίτητα προσθετικά υλικά, κυρίως χρυσές λάμες.
Με τον ίδιο τρόπο, η σπείρα είχε εξαπατήσει ηλικιωμένη γυναίκα στο Αγρίνιο από την οποία απέσπασαν 9.000 ευρώ. Μόνο το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου, επιχείρησαν να εξαπατήσουν δεκαπέντε άτομα σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Γιάννενα, με το συνολικό ποσό που είχαν απαιτήσει να ανέρχεται στις 269.000 ευρώ!
Σε βάρος του συλληφθέντος αλλοδαπού, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ερευνά αν εμπλέκεται και σε άλλες απάτες ή απόπειρες και παράλληλα διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.