Βροχές, άνεμοι και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου

on .

XIONODROMIKO ANHLIO

• To ένα μετά το άλλο περνούν και από την Ήπειρο τα διάφορα κύματα κακοκαιρίας, τα οποία φέρουν μαζί τους ισχυρές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Μετά τη «Διδώ» που άσπρισε τα βουνά μας, σειρά έχει ο «Ετεοκλής», ο οποίος δεν θα έχει πάντως μεγάλη διάρκεια, αλλά σήμερα κυρίως αναμένεται να προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στον Νομό Ιωαννίνων όσο και στους γειτονικούς.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε χθες, η νέα κακοκαιρία επηρεάζει πρώτα τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην περιοχή μας από το μεσημέρι.
Χιόνια και άνεμοι
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν σήμερα, Σάββατο και μέχρι το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου. Όσον αφορά στους ανέμους, σταδιακά από τις πρωινές ώρες σήμερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 8 και τοπικά 9 μποφόρ και το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Έχοντας υπόψη το δελτίο της Ε.Μ.Υ., η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή των συναρμόδιων υπηρεσιών και ιδίως των πολιτών.
Ανοίγει το Ανήλιο!
Φυσικά, οι νέες χιονοπτώσεις δεν αποτελούν πρόβλημα για όλους, καθώς οι επαγγελματίες του τουρισμού στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων θέλουν το χιόνι, ενόψει μάλιστα των Χριστουγέννων, για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το σκηνικό για τους επισκέπτες των γιορτών.
Εξάλλου, με το χιόνι θα γεμίσουν οι πίστες των χιονοδρομικών κέντρων, κάτι που αναμένουν εναγωνίως οι λάτρεις των χειμερινών σπορ. Το Χιονοδρομικό Ανήλιου ανοίγει αύριο, Κυριακή και είναι ήδη έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους χιονοδρόμους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Anilio Adventure Park», η ποσότητα του χιονιού των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την προετοιμασία που έχει γίνει στις πίστες και βάσει των καιρικών προβλέψεων για τις επόμενες ημέρες, επιτρέπουν τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου. Παράλληλα, το «Chalet Chamois» θα είναι ανοιχτό σήμερα για καφέ και φαγητό.