Έκαναν εμπόριο, έκλεβαν και ηλικιωμένες σε χωριά!

on .

xeiropedes

• Ήταν πλανόδιοι πωλητές ειδών σπιτιού, ωστόσο εκμεταλλεύονταν αυτή τους την ιδιότητα προκειμένου να μπαίνουν σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων γυναικών σε χωριά του Πωγωνίου και να επανέρχονται έπειτα σ’ αυτά κλέβοντας ό,τι πολύτιμο εντόπιζαν! Ωστόσο, οι δύο δράστες δεν στάθηκαν τυχεροί για πολύ, καθώς έπεσαν τελικά στα χέρια της Αστυνομίας.
Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, ένας 65χρονος και ένας 43χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, παραεμπορίου καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Έκλεψαν ηλικιωμένες
Όπως προέκυψε, οι δύο δράστες πριν λίγες ημέρες στο Ριάχοβο, εισήλθαν αρχικά σε σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί συγγενικών της προσώπων και με το πρόσχημα πώλησης κλινοσκεπασμάτων και ειδών οικιακής χρήσης. Έλεγξαν τον χώρο και σε μεταγενέστερο χρόνο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, εισήλθαν εκ νέου στο σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 65χρονος εμπλέκεται και σε κλοπή που έγινε στα τέλη Νοεμβρίου στην Βροντισμένη Πωγωνίου, όπου με την ίδια μέθοδο, αφαίρεσε από σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας χρηματικό ποσό.
Παράνομο εμπόριο
Στην κατοχή των δραστών καθώς και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ειδών οικιακής χρήσης, κλινοσκεπασμάτων καθώς και είδη ρουχισμού και υπόδησης, τα οποία οι δύο δράστες διέθεταν προς πώληση στερούμενοι παραστατικών εγγράφων αγοράς και τιμολογίων διάθεσης – πώλησης.
Επίσης κατασχέθηκε φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 65χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης για τις παράνομες πράξεις τους και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.