Νέο μήνυμα Ε.Ε. προς Αλβανία για την Ελληνική Μειονότητα

on .

 alba

• Νέο μήνυμα προς Αλβανία για να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας έστειλε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας, η οποία συναντήθηκε στις Βρυξέλλες.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε ότι η Επιτροπή στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και των υπολοίπων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και παροτρύνει την Αλβανία να συνεχίσει απαρέγκλιτα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Οι τομείς που βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής ήταν το Κράτους Δικαίου, η Δικαιοσύνη, η Διαφθορά, ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας και ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων όπως η Ελληνική Εθνική Μειονότητα.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, όπως τονίστηκε από την Επιτροπή, θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών στην Αλβανία και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της και αυτή την προσπάθεια είναι αποφασισμένη να στηρίξει η Ε.Ε..
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του προς τον αλβανικό λαό για τα θύματα του πρόσφατου φονικού σεισμού που έπληξε την Αλβανία και άφησε πίσω του εικόνες καταστροφής. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει και να συνδράμει την Αλβανία σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή.
• Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, ότι η 14η Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 & 8 Απριλίου 2020 στα Τίρανα.