Για τον Ιούνιο αναβλήθηκε η δίκη για τις κλοπές εικόνων!

on .

DIKASTIKO MEGARO

• Όπως σχεδόν προεξόφλησε χθες ο «Πρωινός Λόγος» η πολύκροτη δίκη για τις κλοπές των εικόνων και των άλλων θρησκευτικών κειμηλίων δεν κατέστη τελικά δυνατό να διεξαχθεί, καθώς ήταν 11η στο πινάκιο του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων. Δίκη που προκαλεί πανελλαδικό ενδιαφέρον και χθες ήταν ο βασικός λόγος που η αίθουσα του Κακουργιοδικείου ήταν κατάμεστη από κόσμο.
Η αναβολή της δίκης ήταν επεισοδιακή. Αρχικά οι δικαστές αποσύρθηκαν για να αποφασίσουν αν αυτή θα άρχιζε και θα συνεχιζόταν την ερχόμενη Παρασκευή. Στο διάστημα της διάσκεψης προέκυψε τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο και έτσι η Αστυνομία προχώρησε στην εκκένωσή του και στο έλεγχο των αιθουσών.
Κατά την επανάληψη της διαδικασίας ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης για την 16η Ιουνίου 2020. Ο βασικός κατηγορούμενος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης. Παρόντες, μεταξύ άλλων ως μάρτυρες, είτε κατηγορίας, είτε υπεράσπισης ήταν ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, κληρικοί, εκπρόσωποι μητροπόλεων εκτός της τοπικής και άλλοι.
Υπενθυμίζεται ότι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης».