Αναπόφευκτες οι αφίξεις νέων προσφύγων και μεταναστών

on .

PROSFYGES KATSIKAS 30 9 18

• Αναπόφευκτο είναι πλέον το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκατασταθούν στην Ήπειρο, μετά τις συνεχείς αυξητικές τάσεις που παρατηρούνται στις ροές από την Τουρκία στα νησιά. Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, σε χθεσινές του δηλώσεις με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν με τον Πρωθυπουργό, ανέφερε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν στο εσωτερικό της χώρας 15.000 άτομα που θα τοποθετηθούν σε κλειστά κέντρα και άλλα 5.000 άτομα που θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, σπίτια κλπ. Η διαφορά με τις προηγούμενες φορές, έγκειται στην υπόσχεση πως λόγο θα έχουν πλέον οι τοπικές κοινωνίες και όχι μονοσήμαντα οι ΜΚΟ.
Τα νέα που έρχονται από την Αθήνα θέτουν σε ετοιμότητα και το Δήμο Ιωαννιτών, με το Δήμαρχο Μωϋσή Ελισάφ, να δηλώνει χθες πως πρέπει να γίνει ισοκατανομή και εντός της ίδιας Περιφέρειας και επί του προκειμένου της Ηπείρου.
«Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις της πολιτείας και να βοηθήσουμε» τόνισε ο κ. Ελισάφ, τονίζοντας πως στις επικοινωνίες που είχε με κυβερνητικά στελέχη ζήτησε να υπάρξει άμεση και λεπτομερή ενημέρωση για ενδεχόμενες αποφάσεις που αφορούν στην περιοχή μας.
«Εμείς ζητήσαμε έγκυρη και λεπτομερή πληροφόρηση ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Φαίνεται ότι το 1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά τελικά δεν ισχύει όμως οι δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών δεν είναι άπειρες. Εμείς θεωρούμε σήμερα απαραίτητο πέρα από την ισοκατανομή στις Περιφέρειες να υπάρξει και ισοκατανομή εντός των Περιφερειών. Να μοιραστεί δηλαδή ο αριθμός όσων θα μετακινηθούν σε όλους τους νομούς», κατέληξε ο Δήμαρχος.